Τα σημερινά δεδομένα των κρουσμάτων, με τα μόλις 755 κρούσματα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ, δείχνουν πως η χώρα τείνει προς την σταδιακή πανδημική ανάσχεση. Όμως, είναι δεδομένος ο φόβος στους πολίτες καθώς και τους ειδικούς, αναφορικά με τις μεταλλάξεις του ιού καθώς και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Πλήγμα» οι εισαγωγές

Την Τρίτη έγιναν 190 νέες εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό. Πάνω από τις μισές αφορούν στα νοσοκομεία της Αττικής, στα οποία νοσηλεύονται 907 ασθενείς σε απλές κλινικές covid και 200 σε ειδικές μονάδες. Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκε ξανά τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων (1.121), ενώ οι διασωληνωμένοι ανήλθαν στους 309. 29 ασθενείς κατέληξαν. Η παράταση του lockdown μοιάζει αναπόφευκτη.

Τα ενεργά κρούσματα ήταν περίπου 10.000 και χθες ο αριθμός τους είχε αυξηθεί στις 15.400. Μέσα σε τέσσερις ημέρες αυξήθηκαν τα άτομα με ενεργή λοίμωξη κατά 54%. Σύμφωνα με τον καθηγητή Σαρηγιάννη, από αύριο θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα της καραντίνας. Ωστόσο, η μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων θα καθυστερήσει.

Στην Πάτρα οι κάτοικοι είναι ανάστατοι. Δεν ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι 75-79 και όπως καταγγέλλουν Δεν έχουν ενημέρωση γιατί.Οι φαρμακοποιοί καταβάλουν προσπάθειες να εξυπηρετήσουν τους πολίτες η πίεση είναι πολύ μεγάλη

Σκηνές πανικού είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο γιατροί οι ηλικιωμένοι φοβούνται πως θα χάσουν το ραντεβού τουςΤην ίδια ώρα ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία από τα νοσοκομεία που δέχονται μαζικά ασθενείς

Στην Αθήνα από την άλλη σε μεγάλες ουρές από το πρωί οι κάτοικοι περι8μεναν να εμβολιαστούνΌπως λένε παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες το εμβόλιο αξίζει την ταλαιπωρία που πέρασαν.

Δείτε το σχετικό βίντεο: