Επανήλθε το ηλεκτρικό ρεύμα στις Αφίδνες έπειτα από τρία δύκολα 24ωρα, ενώ αναμένεται σύντομα να αποκατασταθούν οι βλάβες και στις άλλες περιοχές που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, λόγω της κακοκαιρίας.

Αναμένεται η αποκατάσταση και στη βόρεια Εύβοια

Στη βόρεια Εύβοια 7 χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό από την Κυριακή. Απόψε, βράδυ Τετάρτης 17/2, αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση στις βλάβες της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Ήδη από τη χθεσινή μέρα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με τεχνικούς από την ευρύτερη περιοχή εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών στο μεσαίο κυρίως δίκτυο, με συνέπεια να επιταχυνθεί η αποκατάσταση των βλαβών.

Όπως είπε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην Εύβοια από τους 37 οικισμούς με 15.000 κόσμο χωρίς ηλεκτροδότηση, έχουν γίνει 517 αντικαταστάσεις στύλων, καθώς και πέντε νέες οδεύσεις. «Χρειάστηκε δηλαδή να περάσουμε από αλλού νέο δίκτυο, γιατί είχε καταστραφεί παντελώς το υφιστάμενο. Αυτή τη στιγμή ελάχιστοι οικισμοί έχουνε μείνει χωρίς ρεύμα, περίπου 3.000 νοικοκυριά και συνεχίζεται η προσπάθεια μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες τελείως«, επισήμανε.