Δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, της άρνησης υποβολής σε δακτυλοσκόπηση και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, σχηματίσθηκε σε βάρος των 61 προσαχθέντων για τα επεισόδια στο υπουργείο Υγείας το πρωί της Πέμπτης.

Τα επεισόδια στο υπουργείο έλαβαν χώρα περίπου στις 7 το πρωί, όταν η ομάδα ατόμων προσέγγισε πεζή το κτίριο του υπουργείου πετώντας τρικάκια και αναρτώντας πανό υποστήριξης στον φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ με την αστραπιαία αντίδραση της ΕΛΑΣ αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στο σημείο και μετέφεραν τους προσαχθέντες στην Κρατική Ασφάλεια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράσθηκε ικανοποίηση για την άμεση αντίδραση στην επίθεση στο υπουργείο Υγείας, που συνέβη οργανωμένα χωρίς χρονοτριβή και ένταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ελάχιστο χρόνο μετά την παρέμβαση η διοίκηση της ΓΑΔΑ έδωσε απευθείας εντολές να κινηθούν δυνάμεις και να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με πηγές, ικανοποίησε προκάλεσε το γεγονός ότι η επιχείρηση έληξε με επιτυχία χωρίς να «ενοχληθεί» ολόκληρη η ηγεσία.

Μάλιστα ο νέος ΓΑΔΑρχης ανέλαβε την ευθύνη της επιχείρησης και στη συνέχεια ενημέρωσε την ιεραρχία για τα γεγονότα.