Σε ένα ανατριχιαστικό ρεπορτάζ προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA όπου όπως μετέδωσε ο γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικους αλλοδαπούς ηλικίας 13 έως 15 ετών, προ τριετίας...

Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που επικαλείται αναφορές γειτόνων, όταν οι ίδιοι ρωτούσαν τον σκηνοθέτη για τον λόγο αυτών των επισκέψεων, εκείνος υποστήριζε πως «συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε προσφυγόπουλα.»

Στην έρευνά του, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος διαπίστωσε, όπως λέει, ότι τρεις δομές ανήλικων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρό του με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, μέσω κοινωνικού λειτουργού που τον γνώριζε προσωπικά.

Κατά τον ρεπόρτερ, την περίοδο 2017-2018 υπολογίζεται πως από κάθε δομή πήγαιναν τρία ως τέσσερα προσφυγόπουλα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σκηνοθέτη.

Άνθρωποι των φορέων με γνώστη του προγράμματος δηλώνουν τώρα στον δημοσιογράφο πως, εκείνη την περίοδο, είχαν παρατηρήσει ότι μετά από ορισμένες επισκέψεις στο θέατρο τα παιδιά αρνούνταν κατηγορηματικά να συνεχίσουν να πηγαίνουν εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν τον λόγο, παρά τις εκκλήσεις των κοινωνικών λειτουργών.

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα και ορισμένα εξ αυτών βρίσκονται στην Γαλλία. Δύο από τις δομές έκλεισαν πριν από έναν χρόνο.