Νέες συγκλονιστικές καταγγελίες έρχονται καθημερινά στο φως για το γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, τον άνθρωπο που βίασε το 40χρονο Βασίλη Κυπαρισσόπουλο, τον Νίκο Σ. και άλλους. Δεν ήταν μόνο νέοι ηθοποιοί θύματά του, αλλά και ανήλικα παιδιά, μαθητές ή και πρόσφυγες και μετανάστες. Τους «ψάρευε» με την ίδια μέθοδο, είτε στα ιδιωτικά σχολεία που δίδασκε θεατρική αγωγή είτε στην πλατεία Μεταξουργείου.

Χειριστικός, γοητευτικός και πειστικός, είχε τον τρόπο να κρατά αυτά τα παιδιά δέσμια. Οι περιγραφές τους συγκλονίζουν, τα στοιχεία που μαρτυρούν προκαλούν ανατριχίλα και κάθε μέρα νέα περιστατικά έρχονται στο φως και η φρίκη δεν έχει τέλος. Η δράση του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπολογίζεται σε περισσότερα από 22 χρόνια και μέσα σε αυτά τα χρόνια δεκάδες παιδιά έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια του.

* Η Μαρία Κούρτεση, η δικηγόρος του 40χρονου Βασίλη Κυπαρισσόπουλου, του ανθρώπου που κινήθηκε πρώτος νομικά σε βάρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού, περιγράφει πως ο θεατράνθρωπος αυτός έχανε το ενδιαφέρον του όταν τα θύματά του ενηλικιώνονταν, πως είχε μέθοδο για να χειραγωγεί τους ανήλικους.

Οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως για το γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό έχουν ένα πολύ μεγάλο χρονικό εύρος. Υπάρχουν μαρτυρίες που ξεκινούν από το 1995 η πρώτη έως το 2017 η τελευταία, δηλαδή πηγαίνουν σε βάθος 22 ετών. Τα πρόσωπα είναι επίσης πολλά. Εκτός από τον Βασίλη, ακόμη δύο νεαροί άντρες σήμερα είναι σημαντικοί μάρτυρες στην υπόθεση και αναμένεται να καταθέσουν ή και να προχωρήσουν σε μηνύσεις, ενώ ακόμα τουλάχιστον 8 έχουν μιλήσει με τον Βασίλη και τη δικηγόρο για αντίστοιχες εμπειρίες με το γνωστό σκηνοθέτη.

Τα δύο νέα πρόσωπα είναι αλλοδαποί, δηλαδή έχουν το προφίλ μετανάστη-πρόσφυγα, και ήταν ανήλικοι την εποχή της σχέσης τους με το σκηνοθέτη. Το στοιχείο-κλειδί είναι πως υπάρχουν μια κοινή μέθοδος, κοινός χειρισμός, ακόμα και τα λόγια, εκ μέρους του ανθρώπου που τους κακοποίησε.

Οχτώ στα 10 περιστατικά που έχω δεχτεί εγώ εδώ τηλεφωνικά ήταν ανήλικα τότε. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι μέχρι τα 18 ασχολούνταν ο καταγγελλόμενος με αυτά τα παιδιά, μετά μάλλον δεν είχαν ενδιαφέρον για αυτόν. Τα παιδιά που ήρθαν σε εμένα, μετά τον Βασίλη, είναι παιδιά αλλοδαπά και συνδέονται με αυτά που λένε οι γείτονες για το σπίτι του Μεταξουργείου».

Σύμφωνα με την κ. Κούρτεση, το πιο συγκλονιστικό σε όλες τις υποθέσεις που φτάνουν στα χέρια της είναι η επαλήθευση των γεγονότων. Όπως περιγράφει η ίδια: «Είναι όλα το ίδιο βαριά περιστατικά και ιδίας μεθόδευσης. Ίδιου συναισθηματικού χειρισμού. Ήταν “κασέτα” η μέθοδος. Στη μια περίπτωση από τις δύο συνέβαινε και εκεί επί σειρά ετών. Ήταν 4 χρόνια - από τα 16 του έως περίπου τα 19. Δεν είναι τυχαίο αυτό το στοιχείο. Αυτό που βλέπω εγώ εδώ, σε όλες τις περιπτώσεις που φτάνουν σε εμένα, είναι παιδιά που λένε: “Α, και εσένα αυτό σου έλεγε;”, “A, και εσένα αυτό το δώρο σου έδινε;”, “Α, και εσένα για αυτό σου είπε;”. Για αυτό έχουν σημασία εδώ και οι πολλές καταγγελίες. Είναι συγκλονιστική η επαλήθευση των περιστατικών. Με έναν τρόπο τα κρατούσε αυτά τα παιδιά δέσμια.


Διαβάστε αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα ON TIME που κυκλοφορεί στα περίπτερα