Την Τετάρτη θα επανέλθει στην Ευελπίδων ο κατηγορούμενος για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας, Δημήτρης Λιγνάδης, μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε για την απολογία του.

Ο κ. Λιγνάδης οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο πριν τις 10 το πρωί συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς με πολιτικά και φορώντας χειροπέδες καθώς από χθες το βράδυ τελεί υπό κράτηση μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του.

Η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών αρχών πλέον εκκίνησε για τον καλλιτέχνη ο οποίος αφού απολογηθεί για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή θα αναμένει την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα που θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πράξεων και δράσης αν θα οδηγηθεί ή όχι στην φυλακή ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, ενώ μέχρι στιγμής το κατηγορητήριο σε βάρος του αφορά δύο πράξεις βιασμού, μία το 2010 και μία το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα ήταν αλλοδαποί, ανήλικοι, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να αρνείται τις κατηγορίες.

5248969
5248968
5248970
5248971
5248972
5248974
5248976_2


Νίκος Γεωργουλέας: Ο Δημήτρης Λιγνάδης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη



Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου πήρε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος σήμερα βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας "ακολουθήθηκε η δικονομική διαδικασία. Η προθεσμία για να απολογηθεί ο κ. Λιγνάδης είναι για την Τετάρτη στις 12 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες όταν λάβουμε τα αντίγραφα και έχουμε μεγαλύτερη ενημέρωση".

Ο συνήγορος Νίκος Γεωργουλέας σε δηλώσεις του τόνισε πως η θέση του εντολέα του "είναι πλήρης άρνηση για τέτοια περιστατικά". Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν είναι σε θέση να πει αν ο κατηγορούμενος γνωρίζει τους καταγγέλλοντες σημειώνοντας πως δεν έχει ακόμη μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκηνοθέτης στο πλαίσιο της ενημέρωσης του για το περιεχόμενο της δικογραφίας θα δει και φωτογραφίες των φερόμενων ως θυμάτων προκειμένου να πει αν τους αναγνωρίζει.