Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε μια κίνηση του μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου σήμερα κατά την διάρκεια της δοξολογίας για την επέτειο απελευθέρωση της πόλεως των Ιωαννίνων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.

Ο κ. Μαξίμος καθόλη την διάρκεια της δοξολογίας φορούσε μάσκα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους αρνητές αλλά και σε ορισμένους ιεράρχες που το τελευταίο διάστημα συνηθίζουν να μην χρησιμοποιούν μάσκα κατά την συμμετοχή τους σε θρησκευτικές τελετές.

Αντίθετα ο μητροπολίτης Ιωαννίνων φορούσε μια μάσκα με το σήμα μάλιστα της ελληνικής σημαίας καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας χωρίς στιγμή να την αφαιρέσει. Αντίστοιχα όλοι όσοι έδωσαν το παρόν στην τελετή όπως η κ. Σακελλαρόπουλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας φορούσαν κι αυτοί μάσκα.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, έψαλε "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ" καθώς και τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Μνημείο των Μπιζανομάχων, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο.

«Σήμερα τιμώ όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά για να απελευθερώσουν την Ήπειρο, όλους εκείνους που συνέβαλαν, ώστε να ενσωματωθεί η πόλη των Ιωαννίνων στον εθνικό κορμό.

Τους εθελοντές, τους αντάρτες, τους αξιωματικούς, τους απλούς στρατιώτες. Το παράδειγμά τους μάς εμπνέει και μας εμψυχώνει. Μας θυμίζει ότι τα οχυρά πέφτουν, όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη. Και μας καλεί να φανούμε αντάξιοί τους, διαφυλάσσοντας την ελευθερία που μας χάρισαν, εκπληρώνοντας τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν» - ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σακελλαροπούλου.


Πηγή φωτογραφίας: Romfea.gr