O αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ, δείχνει ξεκάθαρα την κρισιμότητα της κατάστασης, με την παράταση του lockdown να θεωρείται δεδομένη. Την Τρίτη, τα νέα κρούσματα ήταν 2.147 στη χώρα, σήμερα 1.913. Άλλοι 28 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη, 357 οι διασωληνωμένοι. Στην Αττική χθες ανακοινώθηκαν 1047 νέες μολύνσεις, σήμερα 838.

Δεδομένη η παράταση του lockdown

Την παράταση του lockdown προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αν η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής παραμείνει η ίδια, τα μέτρα θα αναμένεται να επεκταθούν για τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο.

Νέα αυστηρά μέτρα επιβάλλονται από αύριο Πέμπτη στις 06:00 το πρωί έως το πρωί της Δευτέρας 1η Μαρτίου στην Αρκαδία που μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο», δηλαδή σε καραντίνα τύπου Μαρτίου, και στο Ναύπλιο που μπαίνει σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η περαιτέρω έξαρση της πανδημίας, εκτάκτως αύριο στην καθιερωμένη σύσκεψη της επιτροπής του ΕΟΔΥ, αναμένεται να συμμετάσχει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: