«Εκτός ορίων είναι τα νοσοκομεία καθώς έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» ο Γιώργος Μπουλμπασάκος συντονιστής διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού.

Ο κ. Μπουλμπασάκος επισήμανε πως ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνδράμει ουσιαστικά.

Κρούουντας τον«κώδωνα» του κινδύνου, ο συντονιστής διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού τόνισε είμαστε κοντά στο να ξεφύγει η κατάσταση και ζήτησε από όλους τη μέγιστη προσοχή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Μπουλμπασάκου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Αρχίζουμε και τα ξεπερνάμε τα όρια και μιλάω μόνο για την αντοχή του συστήματος υγείας και αναφέρομαι συγκεκριμένα για τον Ευαγγελισμό και για τα νοσοκομεία της Αττικής.
Όταν λεω ότι κινούμαστε εκτός ορίων εννοώ ότι μετά την προχθεσινή εφημερία του Ευαγγελισμού όπου μπήκαν 70 περιστατικά covid μαζί με τα ύποπτα και δεν είχαμε κρεβάτι εντατικής καταλαβαίνετε ότι πλέον τα πράγματα δεν είναι οριακά, αρχίζουν και βγαίνουν εκτός ορίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συντονιστής διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού.

«Θα πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει πιο αποφασιστικά σε αυτή τη μεγάλη κρίση.
Μου είναι αδιανόητο να συμβαίνει η μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που περνάει η χώρα και να βλέπω σε αυτό το επίπεδο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, θα περίμενα να έχει μια συνδρομή μεγαλύτερη. Πιστεύω να είναι και στο σχεδιασμό του υπουργείου γιατί και στο πρώτο κύμα είχε γίνει ένας άτυπος σχεδιασμός που τον υπολόγιζε τον ιδιωτικό τομέα και περιμένω να το δω και σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Μπουλμπασάκος.

«Εγώ σωστά λεω ότι ο Ευαγγελισμός νοσηλεύει και covid και non covid αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαθεί ο χαρακτήρας του νοσοκομείου. Δεν μπορούμε συνέχεια να διαθέτουμε κλίνες για covid. Πρέπει όλοι να αντιληφτούμε ότι ο Ευαγγελισμός είναι τριτοβάθμιο νοσοκομείο, έχει κλινικές και αντικείμενα που δεν υπάρχουν σε άλλα νοσοκομεία», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς πόσο κοντά είναι να ζήσει η Αττική το υγειονομικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης του περασμένου Νοεμβρίου,
ο κ. Μπουλμπασάκος απάντησε: «Εγώ το φοβάμαι αυτό και πιστεύω ότι τελικά δεν θα γίνει με την έννοια ότι πιστεύω ότι και το υπουργείο θα πάρει τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να μην φτάσουμε σε τέτοιο σημείο, πιστεύω ότι και οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν κατανόηση. Είμαστε κοντά, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να ξεφύγει η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή θέλουμε τη μέγιστη δυνατή προσοχή από όλους. Ζούμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία μια κατάσταση που δεν την είχαμε ζήσει μέχρι αυτή τη στιγμή ένα χρόνο».

«Ο κόσμος να αισθάνεται άνετα να προσφεύγει στις δημόσιες δομές παρότι είναι τα πράγματα άσχημα θα τα καταφέρουμε και να έχει εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας», κατέληξε.