Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με το δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο.

Ο κ.Μπουλμπασάκος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση «έχει ξεφύγει», καθώς τα νούμερα εισαγωγών και νοσηλειών που είχε η χθεσινή γενική εφημερία «ήταν νούμερα που δεν τα είχαμε ξαναδεί», όπως ανέφερε συγκεκριμένα, υπογραμμίζοντας πως το σύστημα πιέζεται πολύ έντονα.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, επισήμανε πως είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα σε περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες, φέροντας ως πρόταση την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη, τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί η πληρότητα (του 100%) στους χώρους διασκέδασης, υπογραμμίζοντας πως η παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα «ως πολίτη τον καθησύχαζε περισσότερο».

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων: «Χωρίς να ξέρω τα νούμερα το είδα από την γενική εφημερία χθες του Ευαγγελισμού. Η εφημερία με τα covid περιστατικά ήταν δραματική δηλαδή ήταν νούμερα που δεν τα είχαμε ξαναδεί. Είχαμε εισαγωγές περισσότερες από κάθε άλλη φορά, διπλάσιες από κάθε άλλη φορά. Σε σχέση με το τελευταίο τετράμηνο ήταν σαφώς παραπάνω. Είχαμε μπει σε ένα ρυθμό που λέγαμε πριν από λίγες μέρες ότι είμαστε σε διαχειρίσιμα επίπεδα από αύριο ενδεχόμενα θα αρχίσω και εγώ να σας λεω ότι σιγά –σιγά δεν είναι διαχειρίσιμη κατάσταση. Γιατί αναγκαζόμαστε και θα ανοίξουμε καινούργια κρεβάτια για covid και καταλαβαίνετε τι πρόβλημα υπάρχει ενόσω έχουμε και την εκκρεμότητα της Βόρειας Ελλάδας που εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο τραγικά από ότι στην Αθήνα. Αρχίζει δηλαδή το σύστημα και πιέζεται πάλι».

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

«Είναι ένα θέμα το οποίο εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να το ανεβάσω πολύ ψηλά γιατί είναι ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Έχουμε το εμβόλιο, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και πρέπει να επεκτείνουμε και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες. Έχουμε τα συνταγματικά μας κατοχυρωμένα που τα λένε οι έγκριτοι συνταγματολόγοι ότι έχουμε το δικαίωμα να γίνει αυτό, έχουμε επιστημονική τεκμηρίωση για τα εμβόλια νομίζω ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε».

«Πρέπει να γίνει υποχρεωτική η μάσκα μέσα-έξω γιατί έχουμε και την απειλή της γρίπης που σε λίγο θα έχουμε μεγάλα προβλήματα».

Αναφορικά με το χώρο της νυχτερινής διασκέδασης

«Στις κόκκινες περιοχές, κατηγορηματικά, δεν πρέπει να υπάρχει αυτού του είδους η διασκέδαση, και θα έλεγα και στις άλλες περιοχές δεν θα πρέπει να έχουμε πληρότητες 100%. Γιατί να έχουμε πληρότητες 100% και στους χώρους της διασκέδασης και στους χώρους της εστίασης, ας μειώσουμε λίγο».

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα

«Εγώ θεωρώ ότι η επιτροπή που είχαμε με τον κ. Τσίοδρας στην αρχή εμένα ως πολίτη με ησύχαζε περισσότερο. Είναι πολύ αξιόλογοι οι επιστήμονες αυτοί που ειναι τώρα αλλά εδώ χρειαζόμαστε και άλλα στοιχεία στην επικοινωνία για να πείσουμε τους πολίτες και για να μας ακούνε. Η ενσυναίσθηση που είχαμε τότε από τον επικεφαλής της ομάδας πιστεύω ότι είχε λειτουργήσει πολύ θετικά και αυτό το στοιχείο δυστυχώς το χάσαμε».