Νέα εισαγγελική έρευνα άνοιξε με επίκεντρο τον Δημήτρη Λιγνάδη με αφορμή νέα -την τρίτη κατά σειρά- μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του. Κι αυτή η μήνυση αφορά το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να τελέστηκε το 2018 και δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Το θύμα, που δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, φέρεται να βιάστηκε, όντας ενήλικος, στο σπίτι του ηθοποιού σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, και σε αυτήν την περίπτωση περιγράφεται το ίδιο μοτίβο «δράσης» του ηθοποιού σκηνοθέτη, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να «ψαρεύει» το θύμα στη γειτονιά του, κοντά στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, να του παρουσιάζεται ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης και να τον καλεί μετά από μερικές ημέρες στο σπίτι του, όπου φέρεται να τελέστηκε ο βιασμός.

Διενέργεια προανάκρισης

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας δόθηκε εντολή για τη διενέργεια της προανάκρισης από την Κρατική Ασφάλεια. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα των αστυνομικών αρχών, οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση της ποινικής δίωξης. Εφόσον, οι αρχές προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης η μήνυση θα διαβιβαστεί ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία και χειρίζεται την υπόθεση του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Κούγιας: Κατάρρευση των καταγγελιών

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων πως «είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία. Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια». Ο κ Κούγιας συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει, είτε οιανδήποτε γυναίκα, είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις .Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη».

Προκαταρκτική για γνωστό ηθοποίο

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται και η προκαταρκτική εξέταση, για γνωστό ηθοποιό, ο οποίος έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα λόγω των καταγγελιών για άσκηση σεξουαλικής και όχι μόνο βίας γύρω από το πρόσωπο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους φακέλους που παραδόθηκαν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, υπάρχουν τουλάχιστον δυο καταγγελίες που στοιχειοθετούν κακουργηματικές πράξεις. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, σε πρώτο στάδιο αναμένεται να κληθούν τα πρόσωπα που έχουν προβεί στις καταγγελίες, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να τις επιβεβαιώσουν και πιθανότατα κι άλλοι μάρτυρες που μπορούν να εισφέρουν στοιχεία στο πλαίσιο της εισαγγελικής ερευνας. Τελικό στάδιο, πιθανότατα, θα είναι η κλήση του ίδιου του ηθοποιού προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σήμερα, στο μεταξύ, αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και η κρίση των εισαγγελικών αρχών, εάν δηλαδή θα ασκηθεί ποινική δίωξη ή η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο, για τη μήνυση που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Άνθης σε βάρος γνωστού ηθοποιού, κατηγορώντας τον για βιασμό το 2006, όταν και οι δύο ήταν 22 ετών.