Ασφυκτικά συνεχίζουν να πιέζονται τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής, καθώς οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα ιδρύματα παραμένουν καθημερινά πάνω από 100, ενώ ακόμη περισσότερες είναι οι εισαγωγές ασθενών με άλλα νοσήματα, πλην COVID – 19.

Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου λειτουργούν πλέον με ορίζοντα μίας ημέρας, καθώς κλίνες ΜΕΘ και απλές κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με νόσο COVID – 19 πληρούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και σε ποσοστό 100%, με το φαινόμενο διασωληνωμένων ασθενών με νόσο COVID – 19, οι οποίοι νοσηλεύονται για ικανό χρονικό διάστημα εκτός ΜΕΘ, να λαμβάνει ολοένα και ευρύτερες διαστάσεις.

Έτσι, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο parapolitika.gr ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του αναπληρωματικού νοσοκομείου αναφοράς της Αθήνας «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, το ίδρυμα αναμένεται να εφημερεύσει σήμερα χωρίς προβλήματα, καθώς έχουν αναπτυχθεί οι 12 νέες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με COVID – 19, καθώς και δεκάδες νέες απλές κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με COVID – 19. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πόσο δυνατή θα είναι η επόμενη γενική εφημερία του «Ευαγγελισμού», καθώς σήμερα αναμένεται να γεμίσει η πλειονότητα των νέων κλινών, απλών και ΜΕΘ COVID – 19», μας εξηγεί ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΣΥ της Αττικής πραγματοποιεί την ερχόμενη Δευτέρα, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου του Πειραιά «Τζάνειο», η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), με την πρόεδρο της Ένωσης, Ματίνα Παγώνη, να εξηγεί στο parapolitika.gr ότι «ξεκινάμε κινητοποιήσεις από Δευτέρα και από το ''Τζάνειο'', το οποίο λειτουργεί με τρομερά προβλήματα. Θα ακολουθήσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Υπάρχουν ασύλληπτα προβλήματα και η πίεση στα νοσοκομεία και τους συναδέλφους γιατρούς είναι εξοντωτική! Απαιτούνται δραστικές και μόνιμες παρεμβάσεις, γιατί με τα μπαλώματα δεν προχωράμε περισσότερο από λίγες ημέρες…».