Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου με την (ελληνική) επωνυμία «Ποσειδών 2021» (“Poseidon 2021”) που διεξήχθη στη Μαύρη Θάλασσα με διοργανωτή το πολεμικό ναυτικό της Ρουμανίας και διεθνή συμμετοχή μεταξύ των οποίων και ελληνικό ναρκοθηρευτικό, το ΝΘΗ «ΕΥΡΩΠΗ» (Μ-62).

Η άσκηση διοργανώθηκε από τις Ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, από ελληνικής πλευράς συντονίστηκε από το ΓΕΕΘΑ μέσω του Αρχηγείου Στόλου, και διεξήχθη το διάστημα από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Στην προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα, εκτός της ελληνικής συμμετοχής, συμμετείχαν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας καθώς και οι μονάδες της «Μόνιμης Αντιναρκικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ» (Standing NATO Mine Countermeasures Maritime Group Two - SNMCMG2), που την παρούσα χρονική περίοδο έχει Τούρκο Πλοίαρχο Διοικητή και δύο τουρκικά ναρκοθηρευτικά μαζί με ένα ισπανικό.

Στο πλαίσιο της ασκήσεως εκτελέστηκαν διάφορά αντικείμενα ναρκοπολέμου, αντικείμενα με έμφαση στις αντιναρκικές επιχειρήσεις καθώς και αντικείμενα πολέμου επιφανείας, αντιαεροπορικού πολέμου και ερεύνης – διασώσεως.

«Η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων σε διμερές και Συμμαχικό πλαίσιο» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.