Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, ακόμα και σε (θεωρητικώς) ημέρες αργιών, όπως είναι η σημερινή Σάββατο, πετώντας με κάθε είδους πτητικό μέσο που διαθέτουν, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με αυτά, σήμερα, 5 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και 9 μεμονωμένα (1 F-16, 1 αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72, 4 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, 2 ελικόπτερα και 1 μη επανδρωμένο αερο-όχημα UAV), συνολικώς 19 αεροσκάφη, από τα οποία 8 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 18 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIRΑθηνών, καμία παραβίαση του Εθνικού Εναερίου Χώρου, όλες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τέλος, σημειώθηκε και 3 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.