«Είναι πολυτραυματίας, είναι σοβαρά αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Μιλάμε για ένα πολύ δυνατό παιδί, περάσανε από πάνω του πάνω από 150 άτομα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο γραμματέας των Ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, αναφορικά με την υγεία του τραυματισμένου αστυνομικού.

«Το ευχάριστο είναι ότι ο συνάδελφός μας, αυτό το 27χρονο παλληκάρι, δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του. Αυτό που περιμέναμε με αγωνία ήταν η αξονική να είναι καθαρή κατι που ευτυχώς είναι έτσι», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Βλέπατε ότι το κλίμα και εγώ προσωπικά φώναζα ότι θέλουν κάποιον νεκρό αστυνομικό. Το κλίμα τις τελευταίες ημέρες μύριζε μπαρούτι, το βλέπαμε όλοι. Δεν θέλω να μπω σε καμία πολιτική κουβέντα ποιος φταίει και τι κάνει γιατί εμείς δεν είμαστε εδώ για αυτά, εμείς είμαστε εδώ και να είμαστε δίπλα στον πολίτη», επισήμανε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Οι πολίτες για εμάς είναι οι ανθρωποι που πρέπει να τους βοηθάμε αλλά δυστυχώς φτάσαμε εδώ», τόνισε ο γραμματέας των Ειδικών φρουρών.

«Χθες το μεσημέρι όλοι καταλάβαμε όταν είδαμε για πρώτη φορά χούλιγκαν ενωμένους, όταν είδαμε καλέσματα από όλους τους συνδέσμους και συνδέσμους που δημιουργούν επεισόδια, ενωμένους από όλες τις ομάδες και όταν είδαμε και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που έψαχναν ευκαιρία τις τελευταίες μέρες να δημιουργήσουν αναταραχές δεν σας κρύβω ότι θορυβηθήκαμε πάρα πολύ αλλά οι συνάδελφοι μου δεν μπορούσαν να μην είναι εκεί έπρεπε να διαφυλάξουν το τμήμα γιατί το τμήμα θα καιγότανε εχθές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι συνάδελφοί μου ήταν στο σημείο για να κάνουν κάποιους ελέγχους, προσαγωγές ή συλλήψεις σε άτομα που πήγαιναν να επιτεθούν στο τμήμα όταν όμως είδαν σε όλα τα κάθετα στενά χιλιαδες κόσμου επιθετικούς ο κύριος στόχος τους ήταν να απεμπλακούν από εκεί και να φύγουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης. Δυστυχώς όμως τους επιτέθηκαν και από το πλάι, εγκλωβίστηκαν και είδαμε αυτή την εικόνα, αυτόν τον αχρείο να αρπάζει το συνάδελφό μου, εξήγησε μιλώντας για τα χθεσινά επεισόδια.

«Εμείς δεν έχουμε με κανέναν να χωρίσουμε τίποτα, θέλουμε να υπάρχει ηρεμία, να πέσουν οι τόνοι. Ο αστυνομικός δεν λειτουργεί εκδικητικά σε κανέναν, δεν έχουμε με κανέναν τίποτα, να είστε σίγουροι ότι θα συλληφθούν αυτοί και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», ξεκαθάρισε ο κ. Μαυροειδάκος.

Αναφορικά με το επεισόδιο της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, σημείωσε: « Ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ανθυπαστυνόμος ο οποίος φαίνεται να ξυλοκοπεί τον νεαρό, θα αναλάβει η Δικαιοσύνη από εδώ και πέρα και το πειθαρχικό συμβούλιο της Αστυνομίας για την τύχη του ανθυπαστυνόμου αλλά είναι άδικο για όλη την Αστυνομία να συγχέουμε και να δίνουμε αφορμές και κάποιοι να χρησιμοποιούν την Αστυνομία για να δημιουργείται ένταση. Διότι από αυτό το περιστατικό δημιουργήθηκε μια ένταση και κάποιοι τη μεγαλώσανε. Εμείς εδώ θα είμαστε και πάλι να ρίξουμε τους τόνους. Δεν έχουμε να χωρίσουμε με κανέναν τίποτα, έχουμε τεράστια προβλήματα σαν χώρα, βλέπετε με τον κορονοϊό, βλέπετε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και εμείς ασχολούμαστε με άλλα πράγματα και να τσακωνόμαστε μεταξύ μας».

«Η εικόνα του αστυνομικού με το γκλοπ δεν είναι η καλύτερη, δεν είναι εικόνα αστυνομικού αλλά τι έχει προηγηθεί και τι έχει γίνει θα το βρει η Δικαιοσύνη και αυτοί που κάνουν την έρευνα αλλά επ ουδενί δεν ήταν φιλήσυχοι πολίτες που κάνανε τη βόλτα τους στη Νέα Σμύρνη και ξαφνικά όρμησαν οι άνδρες της αστυνομίας και άρχισαν να δέρνουν οικογένειες», δήλωσε επιπρόσθετα.