Αντίστροφη μέτρηση για νέες συλλήψεις έχει ξεκινήσει για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του 27χρονου αστυνομικού στην Νέα Σμύρνη. Οι αστυνομικές αρχές ήδη έχουν προχωρήσει σε δύο νέες συλλήψεις, ενώ ταυτοποιήθηκαν και άλλα τρία πρόσωπα της ομάδας που έκανε την επίθεση.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και τις επόμενες ώρες αναμένονται να γίνουν και νέες συλλήψεις δραστών της επίθεσης.

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι οι ύποπτοι, όπως και οι συλληφθέντες ανήκουν σε συγκεκριμένη ομάδα, που έχουν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, δίνοντας κυρίως το στίγμα της παραβατικής δράσης τους σε γήπεδα προκαλώντας επεισόδια μεταξύ οπαδών.

 Στο μικροσκόπιο το βίντεο του ξυλοδαρμού

 Οι ειδικοί αναλυτές της ΕΛΑΣ έχουν στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή τα βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού και ήδη πέρα από τις ταυτοποιήσεις τριών ακόμη ατόμων, έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν και άλλα στοιχεία για τον εντοπισμό της ομάδας που συμμετείχε στην επίθεση. Ειδικότερα, οι έρευνες έχουν πια συγκεκριμένη κατεύθυνση καθώς ψάχνουν στην τράπεζα δεδομένων της υπηρεσίας Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Παράλληλη έρευνα γίνεται και διαδικτυακά μέσα από τα social media για να εντοπίσουν περίεργες αναρτήσεις που δείχνουν πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση της Νέας Σμύρνης. Στόχος είναι μέσα στις επόμενες ημέρες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του ειδικού φρουρού.

 Τι ανακάλυψαν οι αρχές

 Οι αναλυτές  βλέποντας τα βίντεο από την δολοφονική επίθεση στον 27χρονο Άγγελο της ομάδας ΔΡΑΣΗ, κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με μπαχαλάκηδες αλλά με χούλιγκανς. Η επίθεση έγινε όπως εκτιμούν οι ειδικοί, με… χουλιγκανικό τρόπο. Για το λόγο αυτό αμέσως έγινε επαφή και ζητήθηκε συνδρομή από την υπηρεσία Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για να φθάσουν στα ίχνη των δεκάδων δραστών που επιτέθηκαν και έσπασαν στο ξύλο τον νεαρό αστυνομικό.

Μέσα σε λίγες ώρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 30χρονος «Ινδιάνος» σπρίντερ και ο 22χρονος οπαδός, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας. Ειδικότερα, το άτομο  που φαίνεται στα βίντεο να «εκτοξεύεται» από την πλατεία κοντά στην Εστία και με ένα σπρίντ 100 μέτρων να ορμάει στον αστυνομικό και να τον γκρεμίζει από τη μηχανή, είχε ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για έναν άνδρα γεννημένο το 1991 ιρακινής καταγωγής με παρελθόν, τόσο για υποθέσεις ναρκωτικών όσο και οπαδικής βίας που εργάζεται ως αποθηκάριος σε μεγάλο κατάστημα στην περιοχή του Ασπροπύργου και διαμένει στη Μαγούλα. Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα η σύλληψη ενός 22χρονου χούλιγκαν που ανήκει σε κλαμπ άλλης ομάδας ο οποίος έπεσε με έναν παράδοξο τρόπο στα δίχτυα του νόμου. Του έπεσε το πορτοφόλι τη στιγμή που ξυλοκοπούσε τον αστυνομικό και πήγε τρεις ώρες αργότερα στην Αστυνομία για να δηλώσει την απώλεια. Φυσικά, οι αστυνομικοί που ήταν ενήμεροί, μετά από μερικές ερωτήσεις και όταν έπεσε σε αντιφάσεις του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 30χρονος Ελληνο-ιρακινός συνελήφθη την στη Μαγούλα όπου κρυβόταν. Είχε ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, η οποία αξιοποίησε οπτικό υλικό στο οποίο φαινόταν ο δράστης χωρίς μάσκα. Στο σπίτι του βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό. Μεταφέρθηκε και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

 Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινική δίωξη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του 22χρονου που συνελήφθη. Η δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στρέφεται επίσης και κατά αγνώστων δραστών.


Ο κατηγορούμενος και ακόμη 15 συλληφθέντες από τα χ επεισόδια στη Νέα Σμύρνη παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Στους 15 συλληφθέντες, ασκήθηκε ποινική δίωξη -κατά περίπτωση- για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τέσσερα πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).

Οι 7 από τους 15 είναι κάτω των 18 ετών και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων.

 Τον έδερναν επί 2,5 λεπτά

«Παγώνουν» το αίμα οι εικόνες από τη στιγμή της επίθεσης στον 27χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ από ομάδα περίπου 70 ατόμων κατά τα χτεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

 Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής. Ο «Ινδιάνος» ορμάει ορμάει, αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη και τον ρίχνει στο έδαφος, ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών.

Δεκάδες άτομα κυκλώνουν τον γκρεμισμένο αστυνομικό και αρχίζουν με κλωτσιές και γροθιές να τον ξυλοκοπούν άγρια. Ο ξυλοδαρμός διαρκεί περίπου δυόμισι λεπτά μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο συνάδελφοι του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τα ΜΑΤ για να τον γλιτώσουν.

 Οι άγνωστοι δράστες εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής ενώ το ασθενοφόρο εμφανίζεται μετά από μισή ώρα.

 Ο 27χρονος ειδικός φρουρός από τη βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αναμένεται να αναρρώσει.