Στο άνοιγμα του λιανεμπορίου αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το θέμα του λιανεμπορίου έχει βρεθεί πολύ έντονα στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες, αφού οι πληροφορίες έκαναν λόγο για άνοιγμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, έστω και με τη μέθοδο του click away.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «κατά τη σημερινή συνεδρίαση η επιτροπή εξέφρασε θετική άποψη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυστηρούς υγειονομικούς όρους, μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες και οι ανάλογοι δείκτες το επιτρέψουν».

Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Τον τόνο για την επιστροφή στην κανονικότητα έδωσε προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως έως το τέλος του μήνα θα ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο με τη χρήση του SMS.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι όταν είναι σε θέση να ανοίξει το λιανικό εμπόριο, αυτό θα γίνει μέσω χρήσης SMS και όχι με τη μέθοδο click away.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι με την αποστολή του SMS ο πολίτης θα έχει μέχρι τρεις ώρες στη διάθεσή του προκειμένου να κάνει τις αγορές που χρειάζεται. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός στον οποίο θα αποστέλλουν οι πολίτες SMS θα είναι το 13032.

Από την πλευρά του πάντως σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, σημείωσε ότι «θα προτιμούσα και βλέπω πιο πιθανό το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, γιατί αυτές τις δύο εβδομάδες θα υφιστάμεθα τη μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα είναι δύσκολη η προσπάθεια ανοίγματος».