Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι αριθμοί του κοροναϊού στη χώρα μας, παρόλο που την Δευτέρα ήταν αισθητά μειωμένοι. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι συνεχής και εντυνόμενη ειδικά όσο αφο΄ρα της Περιφέρεια Αττικής αφού επιστρατεύονται μέχρι και τα χειρουργεία προκειμένου να νοσηλευτούν ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κοροναϊό καθώς η ροή των ασθενών είναι πραγματικά καταιγιστική. Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη νέα καθυστέρηση του εμβολίου της Astra Zeneca προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μονο μέσα στο Σαββατοκύρικαό έγιναν 520 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής. Στο κόκκινο και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Χαμός με τις εισαγωγές

Καταιγιστική είναι η ροή ασθενών με κοροναϊό στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου νοσηλεύεται το 60% των περιστατικών που χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο στα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, έγιναν 520 νέες εισαγωγές. Οι 75 από αυτές ήταν στον Ευαγγελισμό.

Οι ασθενείς σε ειδικές μονάδες στο λεκανοπέδιο Αττικής έχουν ξεπεράσει τους 300, με τις αρχές να επιστρατεύουν ακόμα και τα χειρουργεία για να τους νοσηλεύσουν. Σε καθημερινή βάση ασθενείς διασωληνώνονται σε κοινούς θαλάμους και παραμένουν εκεί για ώρες, ενίοτε και για μέρες, αφού τα κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι πλέον δυσεύρετα.

Ίδια κατάσταση και στο Τζάνειο, καθώς γεμάτα είναι τα 10 κρεβάτια στην ΜΕΘ covid όσο και τα 9 στη γενική MEΘ. Πιέσεις δέχονται πλέον τα νοσοκομεία και στην Πελοπόννησο. Μόνο στην Αχαϊα, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν το Σάββατο ήταν 190, με τους 30 να δίνουν «μάχη» στην εντατική.

Η αγωνία για τις αντοχές του εθνικού συστήματος υγείας κορυφώνεται, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται νέο κύμα εισαγωγών στα νοσοκομεία.