Σε επιχειρήσεις μεταφοράς 11 ασθενών, μεταξύ των οποίων και τριών παιδιών, από τη νησιωτική χώρα σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων πραγματοποίησαν τα πτητικά μέσα και τα πληρώματά τους της Πολεμικής Αεροπορίας το πενθήμερο 12-16 Μαρτίου, που περιελάμβανε βεβαίως και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

---Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης Διασώσεως (384 ΜΕΔ) μετέφερε έναν ασθενή από την Κάλυμνο στο Ηράκλειο.

---Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ) μετέφερε ένα νεογνό, ένα παιδί και έναν ασθενή από την Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο των Ιωαννίων και την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος.

Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

---Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 ΜΕΔ μετέφερε δύο ασθενείς από την Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη.

---Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) μετέφερε ένα παιδί και έναν ασθενή από τη Λέσβο και τη Σάμο στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα.

Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

---Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 ΜΕΔ μετέφερε έναν ασθενή από τη Λέρο στη Σάμο.

Την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

---Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε έναν ασθενή από τη Σύμη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και

---Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από τη Σύμη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου (δύο διαφορετικά περιστατικά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι προαναφερθείσες αποστολές πραγματοποιήθηκαν μετά από σχετικά αιτήματα του ΕΚΑΒ, ασθενοφόρα του οποίου μετέφεραν τους ασθενείς στα νοσοκομεία, ενώ για την εκτέλεση των επτά αυτών αποστολών αεροδιακομιδών συμπληρώθηκαν 17, 8 ώρες πτήσεως.