Η υποστήριξη του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000EGM/ BGM και Mirage 2000-5 Mk.2 ήταν το αντικείμενο διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στη Διοίκηση Αεροπορικού Υλικού (ΔΑΥ) με το νέο Διοικητή της Υποπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Βαγενά, αρμόδιους επιτελείς του και με εκπροσώπους των κατασκευαστριών εταιρειών.

Οι προαναφερθείσες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της υλοποιήσεως των διατάξεων του νόμου 4650/2019 (ΦΕΚ Α’ 207/17-12-19), που ως γνωστόν αφορά την «εν συνεχεία υποστήριξης αεροσκαφών τύπου MIRAGE 2000/-5» (Follow-On Support/FOS).

Στην πρώτη αυτή συνάντηση συμμετείχαν αρμόδοι επιτελείς της ΔΑΥ και εκπρόσωποι των εταιρειών Thales DMS France SAS και Thales Hellas SA, Laurent Yannick Blais, Αθανάσιος Γεωργιάδης και  Κοσμάς Μακρίδης.

 Σε άλλη σύσκεψη αρμοδίων επιτελών της ΔΑΥ με τους εκπροσώπους των εταιρειών “Safran AE” και «ΑΤΕΣΕ ΑΕ» Benjamin Buffet και Αναστάσιο Κοτρώνη πραγματοποιήθηκε επισκόπηση της προόδου υλοποιήσεως των εκτελεστικών συμβάσεων υποστηρίξεως των αεροκινητήρων Μ53-P2 των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5.