Σύσκεψη των «Υπασπιστών Διοίκησης» της 1ης Στρατιάς - «Αχιλλέας» πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δ’Σώματος Στρατού - «Θράκη» στην Ξάνθη, όπου έγινε απολογισμός έργου, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, προγραμματισμός και εκτέλεση δράσεων, με σκοπό τη συνέχιση της δυναμικής του προαναφερθέντος νέου θεσμού, που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των στελεχών του Στρατού Ξηράς.


Κατά τη σύσκεψη των Υπασπιστών Διοικήσεως της 1ης Στρατιάς συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους υπαξιωματικούς και ανθυπασπιστές, ενώ έγινε επεξεργασία προτάσεων, που αφορούν την εξέλιξη, την εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία των προαναφερθεισών κατηγοριών στελεχών του ΣΞ.


΄Σημειώνεται ότι πρόκειται περί ενός θεσμού που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεως και εξελίξεως ενός μεγάλου τμήματος του μόνιμου προσωπικού του.
Όπως σημειώνεται και στο σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΣ, αυτό «…προσβλέπει στην ενίσχυση του συγκεκριμένου θεσμού, ως ενός συμβουλευτικού οργάνου των Διοικήσεων, για τη βέλτιστη αξιοποίηση του εξαιρετικού δυναμικού, των ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών του Στρατού μας».