Τη δημιουργία πλατφόρμας που θα καταγράφει τα τεστ που πρόκειται να παίρνει ο κάθε πολίτης από τα φαρμακεία, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Αυτό το σύστημα θα αλληλοεπιδρά με το σύστημα της συνταγογράφησης που έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί. Ο κάθε πολίτης με βάση τον ΑΜΚΑ του θα μπορεί να έχει τέσσερα self test για τον Covid -19 τον μήνα. Η διαδικασία είναι υπό διαμόρφωση, αλλά αρχικά οι ίδιοι οι πολίτες θα πηγαίνουν στα φαρμακεία να παίρνουν τα τεστ», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ», ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα που στην περίπτωση που προκύψει ένα θετικό τεστ να μπαίνει ο πολίτης, εφόσον το επιθυμεί, και να το δηλώνει.

Για την πορεία του εμβολιασμού, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι «έχουμε πάνω από 1,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν ήδη γίνει και κάθε βδομάδα προσθέτουμε 200 χιλιάδες ραντεβού».

Για τον πενταψήφιο αριθμό 13032, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι είναι έτοιμος και «ήδη δουλεύει, είναι διαθέσιμος. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα από την συσκευή του και θα υπάρχει χρονική διάρκεια και περιορισμός».
Στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι η κινητικότητα με βάση τα γραπτά μηνύματα που έχουν σταλεί είναι αυξημένη κατά περίπου 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown».