Με πολλούς αστερίσκους ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία. Οι επαγγελματίες του κλάδου μιλώντας στα parapolitika.gr υπογραμμίζουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί από τους οικείους συλλόγους για την παραλαβή και τη δωρεάν διάθεση των τεστ σημειώνοντας σε κάθε περίπτωση ότι δεν είναι εφικτό να το κάνουν οι ίδιοι στους πολίτες.

«Αν συμβεί αυτό, οι ουρές στα φαρμακεία θα πολλαπλασιαστούν με κίνδυνο να μετατραπούν σε κέντρα διασποράς του κοροναϊού» δηλώνει ο Η. Μαραγκός, παλαιός φαρμακοποιός της οδού Ακαδημίας. «Έπρεπε να μας είχαν στείλει οδηγίες. Πώς θα γίνεται η διαδικασία, πως θα ενημερώνουμε τους πελάτες μας και κυρίως πως θα διασφαλιστεί ότι εκείνοι θα ειδοποιούν τον ΕΟΔΥ αν το τεστ που κάνουν βγει θετικό» αναρωτιέται ο Α. Λουλακάκης, ιδιοκτήτης φαρμακείου στην οδό Σοφοκλέους.



Από την πλευρά του ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος διευκρίνισε νωρίτερα ότι δεν θα προβλεφθεί αμοιβή για τη διάθεση των self test. «Θα ήταν και αστείο να ζητείται για ένα δωρεάν τεστ που απλά παίρνουν από το ράφι και το δίνουν στους πολίτες», σχολίασε και πρόσθεσε ότι «θα υπάρχει ένα συμβολικό αντίτιμο προκαθορισμένου ύψους, το οποίο κάποιος πολίτης θα καταβάλει στους φαρμακοποιούς, εάν θέλει βοήθεια ή εκπαίδευση για το πώς θα διενεργήσει το τεστ».