Τα 206 «φύλλα πορείας» για τους ισάριθμους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα συνδράμουν υποχρεωτικά πλέον το ΕΣΥ της Αττικής, μετά από τη σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλης Κικίλια, άρχισαν ήδη το απόγευμα της Δευτέρας να αποστέλλονται στους παραλήπτες τους, μέσω της αστυνομικής οδού.

Μεταξύ των 206 ιδιωτών γιατρών περιλαμβάνονται επίσης οι 61 συνάδελφοί τους, οι οποίοι είχαν δηλώσει εγκαίρως την διαθεσιμότητά τους να συνδράμουν προσωρινά και εθελοντικά τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου.

Οπως αναφέρεται επίσης στο σχετικό έγγραφο:

Προκειμένου να προσφέρει τις προσωπικές υπηρεσίες του/της ως ιατρού στο ακόλουθο Νοσοκομείο του ΕΣΥ, σύμφωνα με το ωράριο του προγράμματος εκπλήρωσης των υπηρεσιακών καθηκόντων ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας με βαθμό Επιμελητή Β, στην κλινική, στην οποία πρόκειται να του ανατεθούν καθήκοντα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Ά 47) η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.