«Θολό» παραμένει ακόμη το τοπίο σχετικά με την χρήση των τεστ κοροναϊού από τα φαρμακεία, τα οποία θα μπορούν να κάνουν και μόνοι τους οι πολίτες. Τα δωρεάν τεστ όμως θα μπορούν να κάνουν με την βοήθεια του φαρμακοποιού τους και όσοι έχουν ανασφάλεια εάν το κάνουν σωστά ή όχι. Ωστόσο, όπως αναφέρει στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αλέξανδρος Τσαπέκος, η 20λεπτη αναμονή του κάθε πολίτη σε ένα φαρμακείο μέχρι να βγει το αποτέλεσμα θα προκαλέσει συνωστισμό.

  «Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν λίγο βιαστικά. Δεχτήκαμε έναν αιφνιδιασμό σαν κλάδος, αλλά στο τέλος πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση και θα προχωρήσουμε όπως είπε η κυβέρνηση, με τη δωρεάν διάθεση αυτών των τεστ, ώστε να μειωθεί η διασπορά του ιού. Τα μαζικά τεστ στους πολίτες είναι θετική ενέργεια. Μας έχουν πει ότι θα διατεθούν από την κυβέρνηση, να δούμε πώς θα διακινηθούν από τα φαρμακεία, και μετά θα πρέπει να τα δώσουμε στον πολίτη δωρεάν. Είναι τέσσερα το μήνα για κάθε πολίτη», είπε ο κ. Τσαπέκος.

 «Αυτή τη στιγμή δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε γρήγορα τεστ στα φαρμακεία. Ούτε και θέλουμε αυτό το δίμηνο να μπορούμε να κάνουμε ακόμα και αυτά τα self-tests. Μπορούμε να καθοδηγήσουμε τον πολίτη πώς θα το κάνει στο σπίτι του. Ο πολίτης μπορεί να κάνει εύκολα τη μέτρηση μόνος του. Θέλει ένα εικοσάλεπτο να βγει το αποτέλεσμα, άρα φαντάζεστε τι θα γίνει σε ένα φαρμακείο αν πρέπει εμείς να κάνουμε τα τεστ. Είναι ένα καινούργιο προϊόν, και θα έχουμε σίγουρα ερωτήσεις. Αν δεν ενημερωθεί σωστά ο πολίτης, και δεν έχουμε σωστές μετρήσεις, θα έχουμε και λανθασμένα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο ίδιος αναφορικά με τα της διαδικασίας.