Ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή, Αθανάσιου Μαρνέρη, βρίσκεται προκειμένου να απολογηθεί για πλημμεληματικές κατηγορίες όσον αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της 23ης Ιουλίου 2018, ο κ. Ματθαιόπουλος που εκείνη την περίοδο  ήταν υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

 Από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρίσκονται συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα και επιτέθηκαν λεκτικά σε βάρος του κ.Ματθαιόπουλου, ζητώντας παράλληλα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 "Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι", "ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του" ανέφεραν οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι δυόμιση και πλέον χρόνια μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας, αγωνίζονται για να δικαιωθεί η μνήμη των δικών τους ανθρώπων.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο και να αποδοθούν στους υπευθύνους, κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, λέγοντας ότι σε "άλλα ατυχήματα όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα", "θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το "παρών" και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα."

 Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών των εμπλεκομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.