Η Ελλάδα γιορτάζει η Αθήνα γιορτάζει κι η οικουμένη υποκλίνεται στο θαύμα που συντελέστηκε πριν 200 χρόνια. Αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος γίνονται οι τελικές προετοιμασίες για την αυριανή μεγαλειώδη παρέλαση.

Μέσα στην πλατειά έχει φτιαχτεί κήπος με μπλε και λεύκες γλάστρες στο σχήμα της ελληνικής σημαίας. Επίσης έχουν φτιαχτεί κερκίδες με εκατοντάδες γαλανόλευκες σημαίες. Λίγο πιο κάτω στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη σύλλογοι και φορείς αποτίνουν φόρο τιμής στον αρχιστράτηγο του αγώνα καταθέτοντας στέφανα μνήμης. Μεταξύ αυτών και οι εκπρόσωποι του χριστιανικού Τάγματος των Ιπποτών του νέου των Ιεροσολύμων. 


Με λαμπρότητα αλλά και ιστορική μνήμη η Ελλάδα θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με διήμερες εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Ήδη η πλατεία Συντάγματος έχει σημαιοστολιστεί με 200 γαλανόλευκες, σε μια εντυπωσιακή σύνθεση, πάνω σε ξεχωριστή εξέδρα.

Με την φροντίδα του Δήμου Αθηναίων η κεντρική πλατεία της πόλης έχει διακοσμηθεί και φωταγωγηθεί ειδικά για την εξαιρετική περίσταση.

Από σήμερα, Τετάρτη 24 Μαρτίου, έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από χώρες του εξωτερικού οι οποίες συνέβαλαν, με κάποιο τρόπο, στην επιτυχία της εξέγερσης του 1821 και την ίδρυση του ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Στην παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων ξένων κρατών, θα συμμετάσχουν εκτός από τα πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, γαλλικά μαχητικά Ραφαλ, αμερικανικά F-16 και ένα βρετανικό ιπτάμενο τάνκερ VOYAGER.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης

08.00: Τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον εθνικό ύμνο θα ψάλλει η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

08.30: Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

09.20: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων, επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

10.00: Έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης.

12.15: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου.

11:30-15:30 Αναχωρήσεις επισήμων.