Καταθέσεις με αποκρουστικές λεπτομέρειες και ανατριχιαστικές περιγραφές της σεξουαλικής κακοποίησης δύο μικρών κοριτσιών με καρδιολογικά προβλήματα, ηλικίας 6 και 8 ετών, «καίνε» τον 61χρονο τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου Παίδων«Αγία Σοφία», ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη.Ο 61χρονος τραυματιοφορέας της Καρδιολογικής Κλινικής κατηγορείται για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη.

Επιπλέον βαρύνεται με το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς κατά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα και φέρεται να υποστηρίζει ότι στα 30 χρόνια εργασίας του στο νοσοκομείο δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές από τις καταθέσεις των μαρτύρων στην υπόθεση είναι εξαιρετικά «δεμένο». Τουλάχιστον 11 άτομα από διάφορες ειδικότητες του νοσοκομείου, όπως γιατροί, αναισθησιολόγοι, νοσοκόμες, αλλά και γονείς έδωσαν στους αστυνομικούς συγκλονιστικές περιγραφές από τη σεξουαλική κακοποίηση των δύο κοριτσιών τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο ρόλος του 61χρονου ήταν μετά το χειρουργείο να βρίσκεται στο θάλαμο ανάνηψης, όπου τα παιδιά συνέρχονταν από τη νάρκωση. Έπρεπε να στέκεται περίπου 2 μέτρα μακριά από τα παιδιά προκειμένου να κρατήσει τα πόδια τους σε περίπτωση που παρουσίαζαν σπασμούς ή αντανακλαστικές κινήσεις. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο τραυματιοφορέας δεν έκανε κάτι σχετικό, αλλά εκμεταλλευόταν την κατάσταση αναισθησίας των παιδιών. Τον περασμένο Ιανουάριο σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις κατηγορείται ότιασέλγησε με θωπείες σε βάρος δύο μικρών κοριτσιών. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στην περίπτωση του ενός κοριτσιού βρέθηκαν κηλίδες αίματος στα γάντια του. Ωστόσο από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις δεν φέρεται να έχει προκύψει τραυματισμός στα γεννητικά όργανα των ανηλίκων.

Ιδιαίτερα η κατάθεση γιατρού, η οποία περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο που ο 61χρονος ασελγούσε κάτω από το σεντόνι εναντίον των δύο κοριτσιών, θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντική. Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου η ειδικευόμενη γιατρός φέρεται να είδε τον τραυματιοφορέα να αγγίζει στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ένα 6χρονο κορίτσι, την ώρα που τοποθετούσε τον καθετήρα. Το περιστατικό φέρεται να κινητοποίησε τη γιατρό, η οποία παρακολούθησε τον 61χρονο να κάνει το ίδιο με το 8χρονο κορίτσι λίγο πριν διασωληνωθεί. Η γιατρός κατήγγειλε το περιστατικό στη διοίκηση του νοσοκομείου και ο 61χρονος μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα. Σε βάρος του 61χρονου διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων φέρονται να έχουν αρκετά κοινά στοιχεία και περιγραφές, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή του. Μία από αυτές τις μαρτυρίες στάθηκε η αφορμή για να δοθεί παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, στην εισαγγελέα,Χάιδω Ζούγρη. Την έρευνα των καταγγελιών ανέλαβε και η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Οι επικεφαλής αστυνομικοί στην έρευνα ξεκίνησαν να συνθέτουν το προφίλ του 61χρονου, πατέρα δύο παιδιών, και διαπίστωσαν ότι είχε μια εικόνα-πρότυπο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας τηλεοπτικής εκπομπής, η εικόνα αυτή άρχισε να καταρρέει όταν οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να λαμβάνουν καταθέσεις από τους μάρτυρες. Την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του 61χρονου στην περιοχή των Αμπελοκήπων και του πέρασαν χειροπέδες. Στο σπίτι, εκτός από το μαχαίρι, δεν φέρονται να βρέθηκαν άλλα στοιχεία σε βάρος του και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time