Το ποσό των 900 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει από τρεις ανέργους ένας 50χρονος στον Βόλο, παριστάνοντας τον διευθυντή πολιτικού γραφείου υποψηφίου βουλευτή της Μαγνησίας στις εκλογές του 2019.

Ο 50χρονος ζήτησε τα χρήματα από τρεις ανέργους, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, προκειμένου να τους βρει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
Ωστόσο, οι δύο γυναίκες τον μήνυσαν για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο βουλευτής του οποίου το όνομα ενέπλεξε, τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως αναφέρει το magnesianews, ο φερόμενος ως δράστης δεν επέστρεψε τα χρήματα που απέσπασε, ενώ όταν συνελήφθη, φέρεται να παραδέχθηκε πως δεν γνώριζε τον τότε υποψήφιο και νυν βουλευτή Μαγνησίας.
Μάλιστα ισχυρίστηκε πως διατηρούσε γραφείο ευρέσεως εργασίας, αν και από την έρευνα που ακολούθησε το γραφείο δεν εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Για να πείσει τα θύματά του, ο 50χρονος έδειχνε φωτογραφίες στις οποίες εμφανιζόταν στο φόντο με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, ενώ αφού έπαιρνε τα χρήματα, έλεγε στα θύματά του να περιμένουν τηλεφώνημα από τους εργοδότες τους για να πιάσουν δουλειά.