Τους επόμενους μήνες αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης του Δημήτρη Κουφοντίνα για ακύρωση της απόφασης για μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Σήμερα το ζήτημα συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγητής ο Ευθύμιος Αντωνόπουλος) ο Δημήτρης Σαραφιανός, ένας εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε πως η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, είναι μη νόμιμη και πρόσθεσε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές κρατουμένων.

Ακόμη, κ. Σαραφιανός, υποστήριξε ότι υπό το φως του ισχύοντος Συντάγματος για το επίμαχο θέμα αρμόδια να επιληφθούν είναι Διοικητικά Δικαστήρια, αφού ήδη επιλαμβάνονται επί της εκτέλεσης των χρηματικών ποινών.

Από την πλευρά του Δημοσίου το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Παναγιώτης Παππάς, παραστάθηκε με δήλωση (δεν αγόρευσε) και συντάχθηκε με την άποψη που εκφράστηκε στην αίτηση αναστολή του ΣτΕ, δηλαδή ότι το όλο θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ποινικών Δικαστηρίων, ζητώντας να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από 66 ημέρες, σταμάτησε την απεργία πείνας και παραμένει προσωρινά στο νοσοκομείο της Λαμίας, μέχρι να επανέλθει η υγεία του στην κανονικότητα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι έχουν απορριφθεί από το ΣτΕ τόσο το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής «παγώματος» της απόφασης της κυρίας Νικολάου όπως και το αίτημα για αναστολή της επίμαχης απόφασης.