Για τη διαδικασία των self – test μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές.
Όπως εξήγησε ο κ. Δαγρές, τα φαρμακεία θα προμηθεύουν τα τεστ και δεν θα τα διενεργούν. Μάλιστα, τα self – test αναμένονται στην χώρα Τρίτη – Τετάρτη και έκτοτε θα αρχίσουν να διανέμονται στα φαρμακεία της επικράτειας.

«Όμως τα φαρμακεία δεν θα δίνουν τεστ σε οποιονδήποτε. Θα υπάρχουν ηλικιακά χαρακτηριστικά. Θα αρχίσουμε να προμηθεύουμε μαθητές λυκείου και καθηγητές και θα ανακοινώνονται σταδιακά ποιοι θα δικαιούνται να προμηθεύονται τα self – test» σημείωσε ο κ. Δαγρές.

Οι φαρμακοποιοί, όπως είπε, θα ελέγχουν μέσω ΑΜΚΑ ποιοι δικαιούνται να προμηθευτούν self – test, ενώ ο κάθε πολίτης, δικαιούται ένα δωρεάν τεστ, ανά ημερολογιακή εβδομάδα.

«Βιάστηκαν στην κυβέρνηση με το μέτρο αυτό. Όμως μετά κατάλαβαν και μας έβαλαν στο παιχνίδι του σχεδιασμού. Μια και εμείς θα το υλοποιήσουμε» πρόσθεσε.

Προβληματισμένοι οι γονείς
«Είμαστε πάρα πολύ προβληματισμένοι. Για άλλη μια φορά το μπαλάκι της ευθύνης πετιέται σε εμάς. Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για επαναλαμβανόμενα τεστ. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με προσωπικό συγκεκριμένο» δήλωσε η πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη.

Παράλληλα, εξέφρασε τις απορίες της για το τι μέλλει γενέσθαι με τις βεβαιώσεις που πρέπει να φτιάχνουν οι γονείς για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο.