Από αύριο Δευτέρα, οπότε και ανοίγει το λιανεμπόριο ξανά, θα βγουν οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα τους πλέον.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφερόμενος στα προϊόντα αυτά, όπως οι ηλεκτρικές συσκευές και ο ρουχισμός, που όσο ήταν κλειστό το λιανεμπόριο απαγορευόταν να πωλούνται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, τόνισε ότι είναι ξανά ελεύθερη η πώληση τους στο κοινό.

Εξήγησε επίσης ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης ότι δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή self test για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ενώ σχετικά με την απόφαση να μην επανεκκινήσει το λιανεμπόριο σε όλες τις περιοχές, δήλωσε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να επανεκκινήσουμε κλάδους που έχουν δείξει ότι δεν επιβαρύνουν, χωρίς να στέλνουμε όμως το μήνυμα ότι έχουν ανοίξει τα πάντα και μπορούμε να είμαστε όλοι έξω».

Ο κ. Σταμπουλίδης διευκρίνισε, επίσης, ότι σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου φέρνει αλλαγές και στα SMS.