Περί τις 50 εισαγωγές περιστατικών covid-19 έγιναν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μιάμιση ώρα πριν την ολοκλήρωση της εφημερίας, ενώ 10 είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, 40 υγειονομικοί στο εν λόγω νοσοκομείο νοσούν από κοροναϊό, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που είχαν εμβολιαστεί.

«Βγαίνουμε πάλι από μια δύσκολη εφημερία. Πέντε είναι τα κενά κρεβάτια που θα γεμίσουν και αυτά» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η παθολόγος στη μονάδα covid του νοσοκομείου, Γεωργία Φίλιππα.

Ακόμα, η γιατρός έκανε λόγο ότι οι σημερινές εισαγωγές ήταν λιγότερες από χθες, ενώ χαρακτήρισε «καθημερινότητα» το φαινόμενο να υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Επιπλέον, τάχθηκε κατά στο να μετατραπεί το «Γεννηματάς» σε νοσοκομείο covid ή «νοσοκομείο μιας νόσου», όπως το αποκάλεσε η ίδια.

Επίταξη ιδιωτικού τομέα

Τέλος, τόνισε την ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ενώ κατήγγειλε ότι οι ασθενείς μετά από 1-2 μέρες νοσηλείας τους στο νοσοκομείο που εργάζεται μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές.

«Το τελευταίο διάστημα οι ασθενείς γίνονται φάκελοι και μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Έρχονται οι ασθενείς, εισάγονται στα non covid του Γεννηματάς, μένουν 1-2 μέρες, και υπάρχει μια πρεμούρα, να μετακινηθούν σε νοσοκομείο ιδιωτικό, για να μπορούν να αδειάσουν τα κρεβάτια για να υποδεχθούμε κόσμο στην επόμενη βάρδια».