Εξασθενημένες, τοπικές βροχοπτώσεις ως και μέτριας έντασης αναμένονται αύριο Τετάρτη (7/4) σε πολλές περιοχές της χώρας. Για άλλη μια μέρα θα έχουμε τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης στα κεντροδυτικά της Πελοποννήσου, στις κεντροδυτικότερες περιοχές της Στερεάς, στα Επτάνησα, την Ήπειρο, την ορεινή και δυτική Θεσσαλία, στη Μακεδονία και τη Θράκη και αργότερα προς το βράδυ και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πολύ εξασθενημένες, τοπικές βροχοπτώσεις και μέτριας έντασης, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια και σχεδόν πάρα πολύ καλός καιρός. Η θερμοκρασία στους 18 με 20 τα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα στους 16 με 19 στα βόρεια ηπειρωτικά στους 21 με 23 στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 18 με 22 στα νησιά του Αιγαίου.

Σε ότι αφορά στους ανέμους δυτικοί, νοτιοδυτικοί άνεμοι στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας με ένταση έως και 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 με 6 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

Για την περιοχή της Αττικής, περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις, κυρίως το δεύτερο μισό της ημέρας και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς κελσίου, νοτιάδες έως και 5 με 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές. Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης κυρίως το μεσημέρι και έπειτα θα εκδηλωθούν κάποιες λίγες, τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου. Νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα στραφούν σε βοριάδες έως και 5 με 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές στο θερμαϊκό.

Για τις επόμενες ημέρες την Πέμπτη θα είναι καιρός χειμωνιάτικος με βροχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά στην ανατολική μακεδονία και τη Θράκη και σε περιοχές του Αιγαίου με ενισχυμένους βοριάδες έως και 7 μποφόρ στα πελάγη και πτώση θερμοκρασία στους 14 στα βόρεια στους 18 στα δυτικά, στους 17 στα ανατολικά ηπειρωτικά, στους 18 στις νότιες νησιωτικές περιοχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού: