Τέλος, στα σενάρια για Πάσχα στο χωριό, από την πλευρά των επιστημόνων, βάζει η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη σημειώνοντας ότι λόγω των αυξημένων κρουσμάτων δεν έχει νόημα να μιλάμε για το Πάσχα.

Ειδικότερα, η κ. Παγώνη, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με τον δημοδιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου υπογράμμισε πως δεν έχει νόημα να συζητάμε για το Πάσχα όταν τα κρούσματα είναι τόσο πολλά. Συμπλήρωσε δε ότι η μετακίνηση από νομό σε νομό είναι αρκετά δύσκολη.

 Η κ. Παγώνη αναφερόμενη παράλληλα στην κατάσταση των νοσοκομείων υπογράμμισε πως οι εφημερίες τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είναι δύσκολες, οι πληρότητες στις ΜΕΘ -σε αρκετά νοσοκομεία- είναι στο 100%.

Τέλος, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως τα λύκεια μπορεί να ανοίξουν αρκεί να γίνονται ένα με δύο self test την εβδομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1

 Αναφορικά με τις εφημερίες των νοσοκομείων η κ. Παγώνη επεσήμανε: «Οι εφημερίες είναι δύσκολες. Είναι τέσσερις εβδομάδες οι τελευταίες που πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολες οι εφημερίες γιατί είναι πολλά τα κρούσματα καθημερινά, είναι πολλοί άνθρωποι που είναι στις ΜΕΘ. Η πληρότητα στα περισσότερα νοσοκομεία στις ΜΕΘ είναι 100% για την Αττική, η υπόλοιπη Ελλάδα είναι περίπου στο 87-88% πληρότητα».

Αναφερόμενη στην πρόβλεψη ότι το Πάσχα θα φτάσουμε στα 1000 άτομα διασωληνωμένα τόνισε: «Θα το πολεμήσουμε, εμείς θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο. Δυστυχώς ο ιός αυτός είναι πάρα πολύ επιθετικός, είναι σχεδόν απρόβλεπτος. Οι δε μεταλλάξεις οι οποίες μας έχουν προβληματίσει είναι μεταδοτικές από 40 έως 60%  έχουν αύξηση μεταδοτικότητας  και μάλιστα στα νέα άτομα.  Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος έχει κατέβει τόσο πολύ που είναι από 25  μέχρι 55-60».

Ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε: «Εάν εφοδιαστούν τα φαρμακεία με test και μπορούν να κάνουν από 1 ως 2 φορές την εβδομάδα και οι μαθητές και οι καθηγητές τουλάχιστον τα Λύκεια θα μπορούν να ξεκινήσουν. Νομίζω ότι τα Λύκεια μπορούν  με μεγάλη προσοχή, με πολλά test. Το ότι ήρθαν αυτά τα test θα βοηθήσουν πολύ»

Για το Πάσχα στο χωριό, υποστήριξε: «Έχει νόημα να συζητάμε όταν αυτή τη στιγμή έχουμε τόσα κρούσματα; Δεν θα κάνουμε ένα Πάσχα μέσα στα σπίτια μας, θα βγούμε με τις μάσκες, με τις αποστάσεις, να πάει κάποιος στην εκκλησία στον εξωτερικό χώρο αλλά η μετακίνηση από νομό σε νομό  είναι αρκετά δύσκολη γιατί δεν έχουν προχωρήσει πολύ τα εμβόλια. Ας δούμε εκείνες τις μέρες πόσος θα ειναι ο αριθμός των κρουσμάτων, των ΜΕΘ και συζητάμε πάλι.

Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένη, δεν περιμέναμε ότι θα συνεχίζεται  να είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός πιστεύαμε ότι σιγά –σιγά θα υπάρχει μια μείωση για αυτό χρειάζεται να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».