Νέα μαρτυρία από έναν 23χρονο, σήμερα, άνδρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι το 2013, όταν δηλαδή ήταν 15 ετών, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ∆ημήτρη Λιγνάδη μέσα σε γνωστό θέατρο της Κύπρου.

Ο Σ., που δεν επιθυμεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του, με επιστολή του στην εφημερίδα «Μπαμ» μετέφερε τα όσα, όπως λέει, βίωσε το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2013 όταν αποφάσισε να παρακολουθήσει την παράσταση που σκηνοθετούσε ο Λιγνάδης «Το Ξύπνημα της Άνοιξης».

Όπως αναφέρει, ξανασυναντήθηκε με τον ηθοποιό το 2016, αλλά δεν θέλησε να μιλήσει γι’ αυτή τους τη συνάντηση. Όπως ισχυρίστηκε, έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές της Κύπρου, ενώ ακόμη και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, υποφέρει από βαρύτατα ψυχολογικά τραύματα και κρίσεις πανικού που του προκλήθηκαν από εκείνο το βράδυ. Η επιστολή ξεκινά από το bullying που δέχθηκε στο σχολείο όχι μόνο από τους συμμαθητές του, αλλά και από τους δασκάλους του, λόγω της ομοφυλοφιλίας και της θηλυπρεπούς συμπεριφοράς του, σε σημείο που να κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή του.

Στα 15 του είχε μάθει από το σχολείο την παράσταση που θα παιζόταν στην πόλη του και αποφάσισε να την παρακολουθήσει, έπειτα από δύο εβδομάδες σκληρής μελέτης για ένα διαγώνισμα Φυσικής, που τον οδήγησε στην υπερκόπωση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου παρατήρησε ότι ένας άντρας τον κέντριζε με το μάτι του. Όταν τελείωσε η παράσταση, φεύγοντας από το θέατρο ένιωσε ένα χέρι να του χαϊδεύει την πλάτη. Ήταν ο άντρας που τον κοίταζε συνεχώς. Συζήτησαν για το έργο και του ζήτησε να πάνε σε έναν πιο ήσυχο χώρο, σε ένα δωμάτιο που βρισκόταν στο χώρο του θεάτρου. Εκεί ο σκηνοθέτης κλείδωσε την πόρτα και άρχισαν να συζητούν, με τον 15χρονο τότε να ενθουσιάζεται από τη γνωριμία τους.

«Ένιωσα ασφάλεια κοντά του και ότι ήταν σαν μια πατρική φιγούρα, αισθάνθηκα μια βαθιά κατανόηση κι εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι αισθήματα χαράς και ανακούφισης ένιωσα κοντά του... Με είχε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και έβαλε το χέρι του γύρω από τη μέση μου και με χάιδευε. Εγώ, για να είμαι λίγο ειλικρινής, είχα παγώσει εκείνη τη στιγμή και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω... Από τη μία μου άρεσε αυτό που έκανε, αλλά από την άλλη με φόβισε και λιγάκι...».

«...Καθώς συνέχισε να με χαϊδεύει παντού στο σώμα μου μου είπε χαρακτηριστικά: “Ξέρεις τι χρειάζεσαι;”. Και του λέω “τι;”. Μου λέει “επειδή σε βλέπω κουρασμένο, έλα να ξαπλώσεις εδώ στο καναπεδάκι και θα σου κάνω μασάζ σε όλο το σώμα να χαλαρώσεις”. ...Όντως ήμουν κουρασμένος από την πολλή μελέτη, είχα νιώσει θυμάμαι πολύ ασφαλής και ένιωθα πολύ ωραία που έστω και ένας άνθρωπος με νοιάζεται τόσο πολύ. Καθώς άρχισε να μου κάνει μασάζ, ένιωσα το χέρι του να μου θωπεύει τους μηρούς και την περιοχή των γεννητικών μου οργάνων.

Μετά από λίγο τον ένιωσα να ξαπλώνει από πάνω μου και να τρίβεται γυμνός με μένος σε όλο το σώμα μου. Ασταμάτητα!
Θυμάμαι χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της πράξης μέχρι να ολοκληρώσει μέσα στο σώμα μου ότι έτρεμα από φόβο, αλλά μου έλεγε συνεχώς ότι έτσι μου δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον του. Επειδή με πόνεσε πάρα πολύ, μου έλεγε να ηρεμήσω με επιτακτικό τρόπο και να χαλαρώσω αυταρχικά. Με φίλαγε συνεχώς στο λαιμό και πίσω στο σβέρκο και μου έλεγε συνεχώς ότι με αγαπάει και ότι θέλει να με πάρει μαζί του στην Αθήνα, να μένουμε μαζί... Καθ’ όλη τη διάρκεια που γινόταν όλο αυτό, εγώ δεν ήξερα πρώτα τι ήταν το σεξ κι έπειτα τι μου συνέβαινε. Ήταν η πρώτη μου φορά που είχα έρθει σε σεξουαλική επαφή με άνδρα... και με πόνεσε πάρα πολύ. Νόμιζα ότι το έκανε για να με φροντίσει...

Συνέχισε να με φιλά και σε κάποια φάση είχε σηκωθεί από πάνω μου και μου είπε “αν μ’ αγαπάς έστω και λίγο όπως λες, θέλω να μου πάρεις και μια π@π@, το χρειάζομαι για να χαλαρώσω. Διαφορετικά δεν χαλαρώνω!”. Το έκανα, γιατί είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και είχα κι εγώ κερδίσει τη δική του (…) Θυμάμαι είχα φύγει πολύ μπερδεμένος από την όλη φάση στο δωμάτιο, αλλά ταυτόχρονα είχα φάει και κόλλημα μαζί του. Με έκανε με αυτόν τον τρόπο να τον ερωτευτώ πολύ. Τον σκεφτόμουνα συνέχεια για τα επόμενα δύο χρόνια, όπου και ξανασυναντηθήκαμε μέσα στο 2016».