Ο 23χρονος εξ Ελλάδος μόνιμος κάτοικος Κύπρου, που καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό του όταν ήταν 15 ετών, πέρασε την πύλη του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων Λάρνακας, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, και περιέγραψε στους ανακριτές τα όσα ισχυρίζεται πως έγιναν στις 13 Φεβρουαρίου 2013.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας διαβίβασαν την κατάθεση στα μέλη του Ειδικού Κλιμακίου του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνούν αυτές τις υποθέσεις. Οι ανακριτές του Ειδικού Κλιμακίου ανοίγουν νέο κύκλο καταθέσεων και εντός των επόμενων ωρών δεν αποκλείεται να επικοινωνήσουν με τις ελληνικές Αρχές για να συνδράμουν στις έρευνες, δεδομένου ότι το αδίκημα έγινε στην Κύπρο.

Δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο ανακριτές του Ειδικού Κλιμακίου να μεταβούν στην Ελλάδα για λήψη κατάθεσης από τον ίδιο το γνωστό θεατράνθρωπο.

Ο 23χρονος, σήμερα, άνδρας υποστηρίζει ότι το 2013, όταν δηλαδή ήταν 15 ετών, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ∆ημήτρηΛιγνάδη μέσα σε γνωστό θέατρο της Κύπρου. Ο Σ., που δεν επιθυμεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του, περιέγραψε όσα βίωσε το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2013, όταν αποφάσισε να παρακολουθήσει την παράσταση που σκηνοθετούσε ο Λιγνάδης «Το Ξύπνημα της Άνοιξης». Όπως αναφέρει, ξανασυναντήθηκε με τον ηθοποιό το 2016, αλλά δεν θέλησε να μιλήσει γι’ αυτήν τους τη συνάντηση. Όπως ισχυρίστηκε, ακόμη και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, υποφέρει από βαρύτατα ψυχολογικά τραύματα και κρίσεις πανικού που του προκλήθηκαν από εκείνο το βράδυ.

Η γνωριμίατους, όπως υποστηρίζει, έγινε στο χώρο του θεάτρου, όπου, όπως καταγγέλλει, την ίδια μέρα ο σκηνοθέτης τον κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ ήταν ακόμη μαθητής, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων. Όπως αναφέρει, τον έκανε να τον ερωτευθεί και να τον εμπιστεύεται και τον σκεφτόταν για τα επόμεναδύο χρόνια, οπότε και τον ξανασυνάντησε.

Στο μεταξύ, χθες έγινε γνωστό ότι με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας ενέκρινε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προφυλακισμένου ηθοποιού-σκηνοθέτη. Πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει το κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως και οι λογαριασμοί του στα socialmedia, με κύριο στόχο τις διαδικτυακές αναζητήσεις του και τις συνομιλίεςτου,καθώς και τυχόν αρχεία που έχουν διαγραφεί.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time