Ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας γράφεται με τρόπο σπαρακτικό. Ένα ολόκληρο χωριό συνοδεύει τα δύο αδέρφια στην τελευταία τους κατοικία στη Μακρυνίτσα, με τους γονείς τους, να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, για να στηρίξουν το 2χρονο εγγονάκι τους.

Τεράστιος ο θρήνος για την απώλεια

Στην εκκλησία που πριν από δύο χρόνια έμπαινε νύφη, με τα χαμόγελα και τις ευχές να διαδέχονται το ένα το άλλο, το πρωί περίσσευε ο πόνος. Οι αγκαλιές ήταν αδύνατον να μετριάσουν τη θλίψη των στενών συγγενών τους. Οι περισσότεροι ακόμα και σήμερα προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι τα δύο αγαπημένα αδέρφια έφυγαν τόσο άδικα και τόσο αναπάντεχα από τη ζωή. Από τις μαχαιριές του εν διαστάσει συζύγου της 28χρονης Κωνσταντίνας που προχθές το βράδυ έφτασε στο χωριό του Πηλίου αποφασισμένος να σκοτώσει.

Τo χωριό είχε ντυθεί στα μαύρα από χθες. Λίγες μόνο ώρες πριν από τις κηδείες η μητέρα των θυμάτων που τραυματίστηκε από την επίθεση του δράστη, περιέγραφε στο Live News τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της. Η ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία στις δύο σορούς, διαπίστωσε ότι τα αδέρφια δέχτηκαν το θανατηφόρο χτύπημα στην καρδιά. Εντοπίστηκαν τραύματα στην κοιλιά αλλά και στο ύψος του θώρακα…

Ο νεαρός που έχει συλληφθεί για το διπλό φονικό δηλώνει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θυμάται πως ακριβώς επιτέθηκε στα θύματά του. Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί τονίζει πως ο πελάτης του, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Τα τελευταία στοιχεία συμπληρώνουν κρίσιμα κομμάτια στο παζλ του εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος διέκοψε τη φαρμακευτική του αγωγή αλλά όταν στα τέλη του περασμένου Γενάρη οι ψυχίατροι που το παρακολουθούσαν το διαπίστωσαν δεν ειδοποίησαν τις Αρχές. Ο νεαρός κυκλοφορούσε ελεύθερος, οι απειλές στην εν διαστάσει γυναίκα του είχαν αρχίσει να πυκνώνουν επικίνδυνα κι αυτό που έβαζαν λίγοι στο μυαλό τους, συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και τους τελευταίους 4 μήνες, ζούσε με το παιδί στους γονείς της. Ο Γιώργος και η Κωνσταντίνα βρίσκονταν στο πατρικό τους σπίτι με τη μητέρα τους, όταν ξαφνικά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής τους. Ο δράστης έσπασε τη τζαμαρία και βρέθηκε απέναντι από τα θύματά του…

Σπαρακτικό το τελευταίο αντίο στην Κωνσταντίνα και το Γιώργο

Το τελευταίο αντίο στην 28χρονη Κωνσταντίνα και στον 30χρονο Γιώργο έριξε την αυλαία στο οικογενειακό δράμα, με τις σκέψεις όλων να βρίσκονται στους γονείς των θυμάτων, που καλούνται να σταθούν όρθιοι για να μεγαλώσουν το δίχρονο αγοράκι που έμεινε ορφανό. Η κυρία Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση που έχει σοκάρει όλη τη χώρα. Όπως είπε το μικρό παιδάκι του νεαρού ζευγαριού βρίσκεται σε συγγενικά πρόσωπα.

«Είναι πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή για αυτήν την οικογένεια. Γι αυτούς τους δύο γονείς το παιδάκι είναι καλά. Δεν έχει ακόμη ενημερωθεί τι έχει συμβεί είναι πολύ μικρό όπως ξέρετε η οικογένεια θα ζητήσει και τη βοήθεια ειδικών προκειμένου να διαχειριστεί το πώς θα συμπεριφέρεται στο παιδάκι και το πώς το παιδάκι κάποια στιγμή θα πρέπει να του δώσουν απάντηση. Που είναι η μαμά του την οποία αναζητά στο σπίτι όταν έγινε το διπλό φονικό και δεν ξέρουμε τη σκηνή αλλά μοιάζει μάλλον πιθανό να άκουσε. Δεν ξέρω τι μπορεί να καταλάβει αλλά σίγουρα άκουσε.», ανέφερε συγκεκριμένα.

Απ'ότι μας ενημερώνει η οικογένεια το παιδάκι προς το παρόν είναι καλά. Οι ίδιοι είναι δίπλα του είναι κύριο μέλημά τους αυτό το παιδί είναι μόνο ότι τους έχει απομείνει. Το πιο δύσκολο γι αυτούς τους γονείς όταν σβήσουν τα φώτα, θα φύγουν οι κάμερες, όταν ο κόσμος, οι συγχωριανοί τους, πάνε στα σπίτια τους. Σκεφτείτε ότι αυτοί οι δύο γονείς θα μείνουν ολομόναχοι με ένα παιδί και με το σπίτι τους άδειο χωρίς τα δυο τους τα παιδιά χωρίς τον Γιώργο και την Κωνσταντίνα.», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τον δράστη και την κατάσταση της ψυχικής του υγείας αλλά και την διαφορά του ακαταλόγηστου, σημείωσε:

« Όλοι οι ψυχικά ασθενείς δεν σημαίνει ότι είναι και ακαταλόγιστοι. Δεν ταυτίζεται η έννοια του ψυχικά νοσούντος. Ο καταλογισμός αυτός όποιος δηλαδή απαλλάσσεται από την ποινή και τιμωρείται ή μειωμένα ή δεν τιμωρείται και εγκλείεται σε κατάστημα ψυχιατρικό είναι αυτός όποιος δεν καταλαβαίνει ή δεν δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι έχει κάνει και πράττει άδικα».

Δείτε το σχετικό βίντεο: