Ήταν της τάξης των 12,5 εκατ. ευρώ κι έτσι έκανε το πρώτο βήμα για να ξεμπλοκάρει η επένδυση. Τώρα, θα πρέπει να εκπληρώσει και τους υπόλοιπους όρους που έβαλε η ΕΕ. Αν όλα πάνε καλά, έως τα μέσα Μαΐου όλα θα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Αναμενόμενο, θα πούμε εμείς. Γιατί, όταν όλοι τρέχουν για να μπουν στο κομμάτι των logistics, αν έχεις το Θριάσιο, δεν το αφήνεις εύκολα να γλιστρήσει από τα χέρια σου. Οπότε…

*** Από τα ελληνικά Μέσα το θλιβερό γεγονός πέρασε απαρατήρητο. Όχι όμως κι από τα διεθνή. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε. Αφορά στον θάνατο ενός από τους «πατεράδες του ευρώ». Ο λόγος στον καθηγητή Robert Mundell που πέθανε προχθές στον Καναδά σε προχωρημένη ηλικία.

*** Αν ήμουν στη θέση του Ερντογάν, θα απέφευγα τις διακοπές στη Μαρμαρίδα. Όταν έγινε η προηγούμενη, κανονική (;), απόπειρα πραξικοπήματος, το 2016, ξεκουράζονταν οικογενειακώς εκεί. Προχθές, που οι 103 απόστρατοι ναύαρχοι του έστειλαν την γνωστή επιστολή – προειδοποίηση, πάλι εκεί ήταν κι έκανε ολιγοήμερες διακοπές! Εν προκειμένω, δυο τινά συμβαίνουν:

Είτε ξεκουράζεται πολύ συχνά πλέον ο «σουλτάνος», μετά από 18 χρόνια στην εξουσία
Είτε η Μαρμαρίδα «δεν τον πάει»
Διαλέγετε και παίρνετε.

Με την ευκαιρία: Ξέρετε που επιλέγει να πάει στην Ελλάδα η Τανσού Τσιλέρ (που υποτίθεται ότι προορίζεται για τη θέση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου), όταν έρχεται για ξεκούραση; Στην Κάλυμνο και στη Θεσσαλονίκη.

*** Κι αφού μπήκαμε σε mood διακοπών «υψηλών προσώπων», σας έχουμε νέα από την τελευταία επίσκεψη του ρώσου πρωθυπουργού στο Άγιο Όρος. Λοιπόν, αυτή τη φορά επέλεξε για να διανυκτερεύσει την Ι.Μ. Παντελεήμονος. Στο «ρούσικο» μοναστήρι ο Μιχαήλ Μισούτσιν έμεινε δυο μέρες.

Ωστόσο, μη νομίζετε ότι κάνει πάντα την ίδια, προβλεπόμενη, επιλογή όταν πάει στον Άθω για προσευχή (και πάει συχνά). Την προτελευταία φορά, το Σεπτέμβριο, είχε πάει στην Ι.Μ. Φιλοθέου. Μόνο που τότε δεν είχε ενημερώσει κανέναν κι όταν κάποια «μάτια» τον είδαν κι ενημέρωσαν, όπου δει, στην Αθήνα, όλοι έτρεχαν και δεν προλάβαιναν. Για εξηγήσεις και όχι μόνο.

*** Να το θυμηθείτε: Για δυο μεγάλα περιφερειακά λιμάνια θα γίνει πόλεμος όταν έρθει η ώρα των δεσμευτικών προσφορών. Της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου. Ως γνωστόν, και στα δυο οι διαδικασίες ξεκίνησαν, με διαφορά φάσης.

Γιατί όμως ειδικά γι’ αυτά τα δυο; Για έναν λόγο: Έχουν πραγματική εμπορική αξία, λόγω αυξημένης κίνησης. Εν αντιθέσει με εκείνα της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου ή ακόμα και της Καβάλας. Οπότε και τα τιμήματα θα ανεβούν πολύ.