Σε ισχύ τίθενται σταδιακά νέα μέτρα για το lockdown, την ώρα που το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια καταγράφεται εξαιρετικά αυξημένο και – όπως τονίζεται από τους ειδικούς – οφείλεται κυρίως στην ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Παραμένει σε κρίσιμη καμπή η επιδημιολογική πορεία της χώρα

Στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και με εκατοντάδες ανθρώπους στις μονάδες εντατικής θεραπείας η επιτροπή των λoιμοξιολόγων δείχνει απρόθυμη στο να ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες πριν έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και των Λυκείων που ξεκινούν την Δευτέρα.

Οι ειδικοί αφού επανεκτίμησαν την κατάσταση στις κόκκινες περιοχές αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματα στην Αχαΐα. Οι πολίτες θα ακολουθούν το γνωστό μοντέλο με ραντεβού και με μήνυμα που θα έχει διάρκεια 3 ώρες στο 13032. Το λιανεμπόριο ανοίγει και στην Θεσσαλονίκη αλλά με αυστηρότερο καθεστώς και τα καταστήματα θα λειτουργούν μόνο με click – away, καθώς η επιδημιολογική εικόνα του νομού συνεχίζει να ανησυχεί τους ειδικούς.

Εντούτοις, κλειστά θα παραμείνουν τουλάχιστον για άλλη μια εβδομάδα τα καταστήματα στο νομό Κοζάνης, καθώς δεν παρατηρήθηκε καμία μείωση στο ιικό φορτίο της περιοχής. Παράλληλα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έβαλε στοπ σε κάθε σκέψη για άνοιγμα μεγάλων εμπορικών κέντρων, ενώ απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης για κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού στο λιανεμπόριο.

Ακόμα «όχι» είπαν οι ειδικοί στις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές με τη χρήση του κωδικού «6» που αφορά στην άθληση.

Η καλοκαιρία γέμισε πάρκα και πλατείες

Οι πολίτες δεν έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλετούν την λιακάδα και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα. Έτσι, οι πολίτες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ξεχύθηκαν σε πάρκα, παραλίες και πλατείες. Ο καιρός, άλλωστε, ήταν ιδανικός.

Πρεμιέρα για τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα με click away. Οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε πυρρετώδεις προετοιμασίες, ενώ η διάθεση του κόσμου είναι ανεβασμένη.

Δείτε το σχετικό βίντεο: