Από την περασμένη Τρίτη 6 Απριλίου φαίνεται ότι η μείωση των ημερησίων νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα μας είναι γεγονός, αν και η εν λόγω μείωση δεν φαίνεται ακόμη να είναι θεαματική. Άλλωστε, η σχετική εμπειρία για τη χώρα μας λέει ότι η αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου είναι αργή έως πολύ αργή και ποτέ θεαματική.

Συγκεκριμένα, ο κρίσιμος δείκτης θετικότητας για την περασμένη Τρίτη 6 Απριλίου έφτασε στο 5,73%, έναντι του 6,57% για την προηγούμενη Τρίτη 30 Μαρτίου, και έτσι ξεκίνησε η μείωση του εβδομαδιαίου δείκτη θετικότητας για την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Έτσι, ο δείκτης θετικότητας για την περασμένη Τετάρτη 7 Απριλίου έφτασε στο 6,24%, έναντι του 6,49% για την προηγούμενη Τετάρτη 31 Μαρτίου, ο ίδιος δείκτης, ο δείκτης θετικότητας δηλαδή, έφτασε την περασμένη Πέμπτη 8 Απριλίου στο 5,52%, έναντι του 6,53% για την προηγούμενη Πέμπτη 1 Απριλίου, ενώ ο δείκτης θετικότητας για την περασμένη Παρασκευή 9 Απριλίου έφτασε στο 4,79%, έναντι του 5,41% για την προηγούμενη Παρασκευή 2 Απριλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δείκτης θετικότητας για την Κυριακή 11 Απριλίου διαμορφώνεται αισθητά μειωμένος στο 5,95%, έναντι του 8,39% για την περασμένη Κυριακή 4 Απριλίου…

Έτσι, φαίνεται ότι ο εβδομαδιαίος δείκτης θετικότητας διαμορφώνεται πλέον κάτω από το 6%, ίσως και κάτω από το 5,5%, και πλησιάζει όλο και περισσότερο το συμβατικό όριο ασφαλείας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δηλαδή το 4%.