Συγκλονίζουν οι σκηνές από την κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε το πρωί στον τόπο καταγωγής του στην Καλλίφυτο Δράμας. Η Καλλίφυτος Δράμας αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ. Στο στερνό του ταξίδι τον αποχαιρετούν με το αγαπημένο του τραγούδι, το «Βουνό».

Η σύζυγος, ο γιος του, η μητέρα του που λόγω κορωνοϊού είχε να τη δει ενάμιση χρόνο, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι. Κοντά του στο τελευταίο αντίο ο επιστήθιος φίλος του δημοσιογράφος Μανώλης Ασαριώτης. Όλο το χωριό που τόσο αγάπησε ο δημοσιογράφος.

Συγκλόνισε ο γιος του

Ο μονάκριβος γιος του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε για όλα όσα του άφησε ο πατέρας του ως παρακαταθήκη και λύγισε από τη συγκίνηση. «Ο πατέρας μου πίστευε πολύ στους ανθρώπους και τους αγάπαγε. Πίστευε στη δεύτερη ευκαιρία. Οι άνθρωποι που τον σκότωσαν φυσικά και θέλουμε να πιαστούν για να μην σκοτώσουν κάποιον άλλον στο μέλλον αλλά ο ίδιος μου ο πατέρας θα τους συγχωρούσε που τον σκότωσαν θα έψαχνε τον λόγο πίσω από αυτό και δε θα ήθελε αυτό το γεγονός να τρομοκρατήσει την κοινωνία, μια κοινωνία που παλεύει για την αλήθεια και την ισότητα θα ήθελε αυτό το γεγονός να λειτουργήσει ως ελπίδα, να δείξει τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει στον εαυτό του, πιστεύει σε αυτά που λέει και δεν τα παρατάει. Συγνώμη, δεν…».

Ο λόγος του Δημήτρη ράγισε καρδιές.

Άνθρωποι που γνώριζαν το Γιώργο Καραϊβάζ μιλούν για μια ήρεμη δύναμη. Μια διακριτική προσωπικότητα με «θορυβώδη» όμως δημοσιογραφική πορεία που άφησε έντονα το στίγμα του στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Στα 18 του χρόνια ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από την Καλλιφυτο Δράμας για να αφοσιωθεί στη μεγάλη του αγάπη, τη δημοσιογραφία. Πάντα γυρνούσε όμως στο χωριό του για να το περπατήσει και να βρει τις πέτρες που έγραφε και χάραζε.

Ζητούν να βρεθούν οι δολοφόνοι

Πόνος, οδύνη και πολλά αναπάντητα γιατί. Στα χείλη όλων η λέξη δικαίωση. Ο Γιώργος Καραϊβάζ κατάγονταν από κτηνοτροφική οικογένεια.

Φίλοι του από το σώμα της αστυνομίας, που υπηρέτησε με αφοσίωση ο Γιώργος Καραϊβάζ μέχρι την τελευταία του πνοή τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Με δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτησε ο φίλος του αστυνομικός υποδιευθυντής Αναστάσιος Δραγουδάκης. Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο άνθρωπος που ξεκίνησε ως βοσκός από ένα μικρό χωριουδάκι της Δράμας, ξεχώρισε με την ανένταχτη πένα και το ελεύθερο πνεύμα.

Αυτό που ζητούν όλοι είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι αλλά και ο ηθικός αυτουργός που τους πλήρωσε για να τον δολοφονήσουν.

Ασταμάτητες οι έρευνες

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται προκειμένου να συλλέξουν και άλλο υλικό το οποίο θα τους δείξει το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δύο δράστες φαίνεται να είχαν συνεργούς οι οποίοι παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο και όταν ξεκίνησε για να επιστρέψει σπίτι του, τους ενημέρωσαν.

Ερωτηματικό αποτελεί και ο λόγος που οι δράστες χρησιμοποίησαν μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού και όχι μεγάλου για να διαφύγουν γρηγορότερα από το σημείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο: