Ένα από τα στοιχεία που προκαλούν τρόμο στους αστυνομικούς είναι το γεγονός πως η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ξεφεύγει από το πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών του οργανωμένου εγκλήματος καθώς είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που πέφτει νεκρός από τις σφαίρες ενός «σκοτεινού» πολέμου.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, 60 συμβόλαια θανάτου έχουν εκτελεστεί στην Ελλάδα τα τελευταία 15-20 χρόνια με μόλις το 2-4% εξ αυτών έχουν εξιχνιαστεί.

Εκτός από τους άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ομάδες της Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Εκβιαστών, του Τμήματος Διαρρηκτών, ακόμη και των ΟΠΚΕ, θα πραγματοποιούν συνεχείς εφόδους, προσαγωγές, ανακρίσεις, και, αν προκύψουν, και συλλήψεις βάσει ενός «χάρτη» συμμοριών και κακοποιών που ήδη έχουν στα χέρια τους.

Μεγάλο ρόλο θα παίξουν όλα τα στοιχεία που έχουν ήδη στη διάθεσή τους τα Τμήματα Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών, για τουλάχιστον τρεις δολοφονίες, τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δολοφόνοι είχαν παρακολουθήσει το δημοσιογράφο τις προηγούμενες ημέρες, είχαν χρονομετρήσει τη διαδρομή του από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν έως το σπίτι του και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να εκτελέσουν το σχέδιό τους.

Μάλιστα, από τη μεθοδολογία κινήσεων και δράσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής διαπιστώνουν ομοιότητες με τη δολοφονία του 47χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Πανόραμα Βούλας, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ να είναι επίσης «Βαλκάνιοι» (του Μακρή ήταν Βούλγαροι) ενδεχομένως και από το ίδιο «γραφείο ενοικιαζόμενων εκτελεστών». Για τον λόγο αυτό, αναζητούν στοιχεία είτε από γραφεία ενοικιάσεως οχημάτων που θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει οι δολοφόνοι είτε από ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων και διαμερίσματα Airbnb, ενώ σταχυολογούν όλες τις αφίξεις-αναχωρήσεις από αεροδρόμια της χώρας όπως και ύποπτες εισόδους-εξόδους από τα χερσαία σύνορά μας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time