Ο Δημήτρης Πανδρεμμένος ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημοσιογραφία αλλά και στην Κοινωνιολογία, Ιστορία και Ανθρωπολογία του Αθλητισμού, δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να μαθαίνει συνεχώς.

Μεταξύ άλλων αγαπά να μαθαίνει ξένες γλώσσες, γλώσσες όχι και τόσο συνηθισμένες. Ο Δημήτρης Πανδρεμμένος μιλά μέχρι στιγμής δέκα ξένες γλώσσες, μεταξύ αυτών τη γαλικιανή γλώσσα και την οξιτανική, και όπως σημειώνει σε όλες τις περιπτώσεις είναι αυτοδίδακτος.

Ο Λαρισαίος εκτός από τη μητρική του γλώσσα, που είναι τα ελληνικά, μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γαλικιανά, καταλανικά, οξιτανικά, ρουμανικά και τουρκικά, και όσο κι αν ακούγεται περίεργο, όπως ισχυρίζεται, τα πιο δύσκολα είναι τα… τουρκικά. «Έχουν μια εντελώς διαφορετική δομή σε σχέση με τις άλλες γλώσσες» ισχυρίζεται.

Επόμενος στόχος να μάθει ρωσικά και αραβικά. Όπως υποστηρίζει ο κ. Πανδρεμμένος, η οξιτανική είναι γλώσσα που ομιλείται στην περιοχή της Οξιτανίας, στη Νότια Γαλλία. «Δεν ομιλούνται πλέον από τη νέα γενιά, αλλά είναι γλώσσα, όχι διάλεκτος. Είναι κάτι ανάμεσα σε γαλλικά και καταλανικά» σημειώνει.

Οι περισσότεροι στους οποίους ο Δημήτρης Πανδρεμμένος αναφέρει το σύνολο των γλωσσών που γνωρίζει να ομιλεί, εκπλήσσονται. Ποια ήταν όμως η αφορμή για να μάθει περίεργες γλώσσες αλλά και γλώσσες που... δεν υπάρχουν; «Από περιέργεια ξεκίνησα. Στη συνέχεια έκανα έρευνα στο Διαδίκτυο. Αναζητούσα βιβλία, λεξικά και εγχειρίδια. Χρησιμοποιούσα επίσης του YouTube για να γνωρίζω πώς ακούγονται οι γλώσσες και στη συνέχεια μέσω διαφόρων πλατφορμών αναζητούσα πιστοποιημένους καθηγητές σε ολόκληρο τον κόσμο που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν» καταλήγει ο κ. Πανδρεμμένος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time