Παράκληση μέσω των δικηγόρων της, Απόστολο Λύτρα και Παναγιώτη Κάσση, να σταματήσουν οι εικασίες και τα σενάρια για το τι έχει συμβεί με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, απευθύνει η οικογένειά του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Ειδικότερα, μέσω των δικηγόρων που ανέλαβαν την εκπροσώπηση της οικογένειας σημειώνεται πως «Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ μας έδωσε την εντολή να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την άνανδρη δολοφονία του. Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Κραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται «σενάρια» για το τι έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ και τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη».

 Οι έρευνες, τα ντοκουμέντα και τα νέα στοιχεία

 Με αποκαλύψεις που οδηγούν σε νέα στοιχεία, συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών αρχών, για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο δημοσιογράφος που έπεσε νεκρός από στις σφαίρες αγνώστων σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα όπως αποκαλύφθηκε χθες, ετοιμάζονταν να καταθέσει για μια σημαντική υπόθεση, ωστόσο κάποιοι φρόντισαν να τον σταματήσουν. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα του για την εν λόγω υπόθεση και θα κατέθετε εκ νέου

 Οι έρευνες ωστόσο δεν εστιάζουν μόνο στο δικαστικό κομμάτι, έτσι όπως προέκυψε αυτό, αλλά οι Αρχές, δίνουν έμφαση σε όλα τα στοιχεία που προκύπτουν τόσο από το βίντεο, όσο και από τις επαφές, τηλεφωνικές και διαδικτυακές του δημοσιογράφου. Οι έρευνες θα συνεχιστούν στον τόπο του εγκλήματος, με τους αστυνομικούς να είναι αποφασισμένοι να αναζητήσουν στοιχεία ακόμη και από την έρευνα που γίνεται πόρτα – πόρτα, κάμερα – κάμερα στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, μπαίνουν όμως και τα σχεδόν 60 συμβόλαια θανάτου της μαφίας που εκτελέστηκαν στην χώρα μας. Αναζητούντα ομοιότητες και τακτικές που ίσως να οδηγήσουν στους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο ίδιο πλαίσιο των ερευνών, οι αρχές έχουν εντάξει και τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που σχετίζονται με την αλληλοεξόντωση μελών της Greek Mafia. Οι αστυνομικοί πάντως, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες σίγουρα, γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή, για να καταφέρουν να εξαφανιστούν αστραπιαία από τα στενά.

  Τι αποκαλύπτει το νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη διακρίνεται η μοτοσυκλέτα με τους δυο δράστες να περνά την οδό Μεγίστης κατά την διαφυγή τους από τον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος, ενώ ο συνοδηγός που φοράει σκούφο και μάσκα κρατάει ξεκάθαρα ακόμη το όπλο στα χέρια του.

Το συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής, είναι στην οδό Μεγίστης 77,  1,5 χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου στο παρκάκι εκεί όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης.

 Μέσα σε ένα λεπτό, οι δολοφόνοι είχαν καταφέρει και είχαν διανύσει 1,5 χιλιόμετρο. Είχαν αναπτύξει μάλιστα και αρκετά μεγάλη ταχύτητα και είναι 800 μέτρα μακριά από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος όπου φαίνεται ότι κατέληξαν και από εκεί διέφυγαν προς άγνωστη μέχρι αυτήν την ώρα κατεύθυνση.

 Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι δεν έκρυψε καν το όπλο του μετά την δολοφονία το κρατούσε πάνω του και αυτό είναι αυτό το στοιχείο που έχουν πια στα χέρια τους από το καινούργιο βίντεο.

 Ένας λόγος είναι ότι ήταν σε ετοιμότητα έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει.