Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
καραιβαζ_1
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Με νέο λογισμικό η επεξεργασία των βίντεο των δολοφόνων του

Λέξη – λέξη οι αστυνομικοί αναλύουν τα άρθρα του Γιώργου Καραϊβάζ στο bloko.gr, αναζητώντας και μέσα σε αυτά, στοιχεία που ίσως, τους οδηγήσουν στους εκτελεστές του

Με την τεχνολογία ως βασικό «όπλο» στα χέρια των αρχών και το εξελιγμένο λογισμικό Ι2, το οποίο έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται τεράστιο όγκο στοιχείων και πληροφοριών και να βρίσκει στοιχεία που τα συνδέουν μεταξύ τους, οι αξιωματικοί της Aσφάλειας, συνεχίζουν με αμείωτο ζήλο τις έρευνες για τον εντοπισμό των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ , όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA για την εκπομπή LIVE NEWS.

Τα νέα εργαλεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση

Βίντεο όπως αυτό, το οποίο «συνέλαβε» τους δολοφόνους 1 λεπτό μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου, ενάμισι χιλιόμετρο μακριά και μόλις 750 μέτρα από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, την οποία χρησιμοποίησαν ως ταχείας διέλευσης οδό με κατεύθυνση το Παλαιό Φάληρο, εξετάζεται ανάμεσα στα τουλάχιστον 100 άλλα βίντεο, που έχουν στα χέρια τους οι Aρχές.

Σε αυτή την εικόνα φαίνονται ακόμα πιο καθαρά οι εκτελεστές, ο σωματότυπος, τα ρούχα που φορούσαν αλλά και ο τύπος του οχήματος που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν, το οποίο, όπως διακρίνεται, είχε πινακίδες. Ο συνεπιβάτης, και εδώ, όπως και στο παλαιότερο βίντεο, πιθανολογείται ότι συνεχίζει να κρατά το όπλο στα χέρια του, πιθανότατα για να βρίσκεται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση εντοπισμού τους. Το υλικό αυτό, μαζί με τις δεκάδες καταθέσεις που έχουν ήδη συγκεντρώσει οι αστυνομικοί και συνεχίζουν να λαμβάνουν και επιπλέον απόρρητα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ της εν ψυχρώ εκτέλεσης το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στον Άλιμο.

«Πολύ φοβάμαι, και αυτό πιθανολογούν και οι αστυνομικοί, οι δράστες προχώρησαν στην εκτέλεση και όχι σε μια πράξη εκφοβισμού, πιθανόν γιατί έπρεπε να του κλείσουν το στόμα» σημείωσε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Μήνυμα της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, μετέφεραν οι δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Παναγιώτης Κάσσης, που έλαβαν την εντολή να δηλώσουν παράσταση κατηγορίας. «Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται “σενάρια” για το τι έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ και τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη».

Λέξη – λέξη οι αστυνομικοί αναλύουν τα άρθρα του Γιώργου Καραϊβάζ στο bloko.gr, αναζητώντας και μέσα σε αυτά, στοιχεία που ίσως, τους οδηγήσουν στους εκτελεστές του. Σε αρκετά από αυτά, ο δημοσιογράφος αναφερόταν σε υπόθεση για την οποία είχε κληθεί να δώσει και ο ίδιος εξηγήσεις. «Είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για υπόθεση της ΕΥΠ για την οποία αρνιόταν όλες τις κατηγορίες και την εμπλοκή του, υπήρχαν κάποιες αναφορές σε κάποιες συνομιλίες του και στην σχέση του με κάποιους…» πρόσθεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ ανέφερε στις έγγραφες εξηγήσεις του:

«Καλούμαι να δώσω εξηγήσεις για τυχόν τέλεση από εμέ του αδικήματος της συγκροτήσεως και εντάξεως σε εγκληματική οργάνωση. Τα όσα μου αποδίδονται τα αρνούμαι ως απολύτως αναληθή, νόμω και ουσία αβάσιμα (…) Ακόμα απορώ με την εμπλοκή μου στην υπό κρίση υπόθεση, η οποία στηρίζεται σε έωλα, τουλάχιστον, συμπεράσματα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων. Μάλιστα, εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ «εμπλέκονται» σε συνομιλίες ιδίας φύσεως με εμέ και άλλοι δημοσιογράφοι, μόνο εγώ καλούμαι να δώσω εξηγήσεις (…) Χαρακτηριστικό της προσπάθειας δημιουργίας ενόχων είναι το γεγονός ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων, αναφέρεται σε συνομιλίες μου με τον …, οι οποίες δεν υπάρχουν στη δικογραφία.

«Ο φάκελος για την έρευνα αυτή είχε βαλτώσει, ωστόσο, ο Γιώργος προσπαθούσε να κάνει κάτι για να καθαρίσει το όνομά του, είχε ζητήσει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις αυτοί από την ΕΥΠ που τον κατηγόρησαν άδικα» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος των «Νέων» και του «Βήματος».

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα απαραίτητα για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην περιοχή της δολοφονίας, ωστόσο πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία ενδέχεται να μην έχει αποτέλεσμα, σε περίπτωση που οι δράστες χρησιμοποίησαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις εφαρμογή με κρυπτογράφηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

πηγή:megatv.com