Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προχωράει με σταθερά βήματα το άνοιγμα της οικονομίας με βάση τα κρούσματα και την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τα επόμενα βήματα είναι το άνοιγμα των mall αλλά πιθανότατα με click inside, ενώ παρά τα υποχρεωτικά self-tests, το click inside φαίνεται πως παίρνει μία εβδομάδα παράταση, προς το παρόν, και για το λιανεμπόριο.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για αγορές με SMS

Την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί αν θα γίνει εφικτό να πηγαίνουν οι καταναλωτές στην αγορά χωρίς ραντεβού, χωρίς click inside, αλλά και πάλι θα χρειάζεται SMS στο 13032 που θα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά το πολύ για 3 ώρες και τα καταστήματα θα έχουν περιορισμό βάση τετραγωνικών.

Στο τραπέζι το άνοιγμα των φροντιστηρίων

Για την Παιδεία, υπάρχει η επιθυμία να επαναλειτουργήσουν τα φροντιστήρια, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα αποτελέσματα που θα δώσουν τα self-tests στα σχολεία.

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών

Αυτό το οποίο ανοίγει τη Δευτέρα είναι οι σχολές οδηγών. Θα είναι υποχρεωτικά τα δύο τεστ την εβδομάδα για όσους κάνουν μαθήματα αλλά και τους δασκάλους.

Στον «αέρα» οι μετακινήσεις στο χωριό το Πάσχα

Η επιθυμία για πράσινο φως για το Πάσχα στο χωριό παραμένει, καθώς μεσολαβούν ακόμα 2 εβδομάδες ωστόσο οι αποφάσεις θα αργήσουν. Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αποκάλυψε πως αν δεν υπάρξει χαλάρωση στα μέτρα, οι λειτουργίες της Μεγάλης εβδομάδας θα αλλάξουν ώρα.

«Μαύρο» ρεκόρ θανάτων

Στα νοσοκομεία από την άλλη, η πίεση παραμένει ισχυρή με 615 νέες εισαγωγές ασθενών σε ένα 24ωρο, τους διασωληνωμένους να εκτινάσσονται στους 819 και τα θύματα του κοροναϊού να «σπάνε» για πρώτη φορά μέσα στο 2021 το «φράγμα» των 100, με το μαύρο ρεκόρ θανάτων να φτάνει τους 104. Την ίδια ώρα ο δείκτης θετικότητας είναι στο 5,9%, με 3.833 νέες μολύνσεις σε σύνολο 65.000 τεστ, όμως οι στατιστικές στα νοσοκομεία έχουν μικρό αντίκτυπο καθώς οι συνθήκες παραμένουν πολεμικές.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας υπάρχει, θα πουν οι γιατροί, μία καλύτερη εικόνα στις διαθέσιμες κλίνες, όμως και σε αυτό το νοσοκομείο η εφημερία αναμένεται να γεμίσει όλα τα κρεβάτια. Αν η πίεση μειωθεί τις επόμενες 2 εβδομάδες αυτό θα βοηθήσει στο άνοιγμα αλλά και το πιθανό Πάσχα στο χωριό, με χρήση πάντα των self-tests τα οποία από Δευτέρα θα πρέπει να έχουν και οι εργαζόμενοι που ήδη πολιορκούν τα φαρμακεία.

Τα self-tests αφορούν όλους όσοι εργάζονται σε:

  • Λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των σουπερμάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων & ποτών)
  • Εστίαση
  • Μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές κλπ.)
  • Υπηρεσίες καθαρισμού
  • Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής
  • Υπηρεσίες τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων
Δείτε το σχετικό βίντεο: