Το διπλό φονικό που συντάραξε τα Ανώγεια και ολόκληρη την Κρήτη, αναβιώνει στα δικαστήρια. Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη νύχτα που έπεσαν νεκροί ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης και ο 63χρονος μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης, οι συγγενείς τους ζητούν να χυθεί άπλετο φως, για να κλείσει οριστικά ο κύκλος του αίματος.

Η τραγωδία που σόκαρε όλη την Κρήτη

7 σφαίρες, άφησαν πίσω δύο νεκρούς και έναν τραυματία. Για μια παρεξήγηση που είχε ξεκινήσει από ένα παρκάρισμα μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη.

Ο Γιώργος Ξυλούρης βγήκε από το αυτοκίνητο και όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του, δέχθηκε επίθεση από τον γιο του 63χρονου. Πήγε στο σπίτι του, λίγα μόνο μέτρα πιο κάτω και επέστρεψε οπλισμένος. Οι πυροβολισμοί, που ακούγονται τα επόμενα δευτερόλεπτα, στοιχίζουν δύο ζωές, με τους γονείς του Γιώργου Ξυλούρη να υποστηρίζουν ότι ο 30χρονος δεν πυροβόλησε ποτέ και τον 29χρονο γιο του Λευτέρη Καλομοίρη που προφυλακίστηκε να καταθέτει ότι πυροβόλησε, όταν διαπίστωσε πως ο 30χρονος σκότωσε τον πατέρα του.

Το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη που έπεσε νεκρός, βρέθηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και το παρέδωσε στην αστυνομία ο αδερφός του. Οι φόβοι για μια νέα βεντέτα στα Ανώγεια ήταν διάχυτοι τις πρώτες μέρες, με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Οι συγγενείς του μαντιναδολόγου που είδαν τον 63χρονο να πέφτει νεκρός και τον γιο του να παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές μετά την απολογία του, υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή πως το διπλό φονικό προκάλεσε ο αδικοχαμένος Γιώργος Ξυλούρης, που όπως λένε πυροβόλησε πρώτος.

Η δίκη που ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, τη Δευτέρα 12 Απριλίου, διακόπηκε μετά από ένταση που προκλήθηκε όταν ένας εκ των βασικών μαρτύρων, διαφοροποιήθηκε από την αρχική του κατάθεση.

Δείτε το σχετικό βίντεο: