Καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων αλλά και οπτικό υλικό που εξασφάλισαν οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ «δείχνουν» τον εκτελεστή και τον συνεργό του να διαφεύγουν με τη μοτοσυκλέτα τύπου scooter και με μεγάλη ταχύτητα από τα στενά του Αλίμου προς την Λ. Ποσειδώνος.

Η σύζυγος του Γιώργου Καραιβάζ μίλησε για πρώτη φορά μετά την άγρια δολοφονία. Για τον σύντροφό της, τον φίλο της, το αγαπημένο της σύζυγο. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους γιατί σεβαστήκατε τη μνήμη του και δώσατε αυτό που πραγματικά ήταν ο Γιώργος. Πραγματικά ο Γιώργος ήταν ένας καλός, καλός άνθρωπος» τόνισε η Στάθα Καραϊβάζ.

Αυτό που ζήτησε η Στάθα Καραιβάζ ήταν να υπάρξει βοήθεια στο Χαμόγελο του Παιδιού. «Από όταν γεννήσαμε το παιδί μας ήμασταν πάρα πολύ κοντά στο Χαμόγελο του Παιδιού. Θέλω όλος ο κόσμος να βοηθήσει να γίνει αυτό το πολυϊατρείο γιατί είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που αγωνιούν καθημερινά για τα παιδιά τους και δεν έχουν τον τρόπο να τα βοηθήσουν» πρόσθεσε.

Ο 19χρονος γιος του Γιώργου Καραϊβάζ, για μια ακόμη φορά συγκίνησε τους πάντες με τον μεστό και αληθινό του λόγο. «Κάνω αυτή την έκκληση όχι μόνο για τη μνήμη του πατέρα μου. Για τα παιδιά και για το αύριο. Γιατί αν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα του σήμερα, πρέπει να γαλουχήσουμε τα μυαλά του αύριο» υπογράμμισε ο Δημήτρης Καραϊβάζ.

Με το όπλο στα χέρια

Στο οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ ένα λεπτό μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, ο εκτελεστής φαίνεται στο πίσω κάθισμα της μοτοσυκλέτας να κρατά ακόμη το όπλο. Ο οδηγός με άνεση έχει καταφέρει ήδη μέσα σε ένα λεπτό να διανύσει 800 μέτρα μέσα στα στενά του Αλιμου, χειριζόμενος ένα όχημα που υστερεί σε επιτάχυνση και δυνατότητα ελιγμών.

Εξοικειωμένος με το αυτόματο σκούτερ που οδηγεί και τους στενούς δρόμους από τους οποίους διαφεύγει, ενισχύει την υποψία των αστυνομικών ότι πρόκειται για άνθρωπο που ζει μόνιμα στην Ελλάδα και ότι οι δύο δράστες είχαν κάνει αρκετές φορές… πρόβα πριν σφραγίσουν το συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ.

Νωρίς το πρωί έφτασαν στο κτίριο της Ασφάλειας Αθηνών οι δικηγόροι της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ οι οποίοι δήλωσαν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

Ταυτοποιήθηκε το πρόσωπο που τον απειλούσε

Όσο προχωρούν οι έρευνες, οι Aρχές ψάχνουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν, τόσο στους δολοφόνους όσο και στους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι στα κείμενα του δημοσιογράφου στην ιστοσελίδα του, το bloko.gr, μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση δολοφονίας. Ένα τέτοιο θεωρείται αυτό που είχε γράψει στις 3 Ιουλίου του 2020.

«Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχε δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχομένου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την διαπλοκή του (όνομα) με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει» έγραφε ο δημοσιογράφος.

Στην ουσία, στο παραπάνω απόσπασμα ο Γιώργος Καραϊβάζ λέει ότι συναντήθηκε με κάποιον που είναι στο κέντρο και ο οποίος τον απειλούσε. Από τα γραφόμενα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άτομο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται που αναφέρεται. «Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως για να μην… κουράζονται» συμπλήρωνε στο κείμενο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σύνολο της ανάρτησης του δημοσιογράφου, βοήθησε τις αρχές να καταλήξουν στην ταυτότητά του. Κοιτάζοντας στο σύνολο τις αναρτήσεις, η ΕΛ.ΑΣ αποκάλυψε ότι ο δημοσιογράφος είχε ήρθε σε επικοινωνία με έναν άνθρωπο το 2016 γιατί είχε πληροφορηθεί ότι ένα σύστημα ποινικών είχε στρέψει το ενδιαφέρον του, είχε δηλαδή φτιάξει συμβόλαιο θανάτου, κατά ενός αξιωματικού της ελληνικής αστυνομίας.

Κάνοντας τη σύνδεση, η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε ποιο ήταν το πρόσωπο που είχε το 2016 στοχοποιήσει τον αξιωματικό και στη συνέχεια τον δημοσιογράφο.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, πρόκειται για ποινικό, χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομά του.

Δείτε το σχετικό βίντεο: