Ο συνωστισμός στις πλατείες απομακρύνει την προοπτική για «Πάσχα στο χωριό». Οι γεμάτες πλατείες προβληματίζουν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα είναι δυνατή η μετακίνηση από νομό σε νομό

«Φρένο» σε αυτή την προοπτική έβαλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κορινθία, όπου συνομιλώντας με παιδιά ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοίξουμε «για τα καλά» μετά το Πάσχα.

Αιτίες για το «φρένο» στα σχέδια για διαπεριφερειακές μετακινήσεις είναι το επιδημιολογικό φορτίο και η πίεση στα νοσοκομεία από τη μία, αλλά και η προτεραιότητα που δίνεται στο άνοιγμα σχολείων, εστίασης και του τουρισμού μετά το Πάσχα.

Ωστόσο, από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου παρατηρήθηκε συνωστισμός κόσμου σε πλατείες, κεντρικά σημεία, πάρκα, αγορές και έξω από καταστήματα. Το αδιαχώρητο επικρατούσε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι. Στην Κυψέλη μάλιστα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων, με τους περίοικους να είναι αγανακτισμένοι για τη μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες, αλλά και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους. Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αγωνιά για την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πελώνη: Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα

Οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, επίσης μέσα στην εβδομάδα.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας, η κ. Πελώνη ζήτησε «να μην προτρέχουμε». Ως προς τη χαλάρωση των περιορισμών στις εκκλησίες, επανέλαβε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας.

Η Επιτροπή πάντως την Παρασκευή απέρριψε το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων που είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα των Mall, των κέντρων αισθητικής και των φροντιστηρίων, όμως δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επανεξεταστούν πολλά πράγματα μετά και τις τελευταίες εικόνες σε πολλές πλατείες της Αττικής. Να θυμίσουμε ότι μόλις την Παρασκευή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη είχε διεξαχθεί με DJ ένα άλλο μεγάλο πάρτι παρουσία άνω των 2.000 ατόμων.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time